Çin 21 uydu tahsis etti

Çin 21 uydu tahsis etti

Çin, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kaybolan Boing-777 tipi Malezya yolcu uçağını arama çalışmaları için 21 uydu tahsis etti.

Çin'in günlerdir bulunamayan uçağın ardından arama faaliyetlerini yeniden gözden geçirdiği ve topraklarında da arama yaptığı belirtilirken, uçakta bulunan Çinli yolcuların herhangi bir terör bağlantısı olmadığı belirtildi.

Diğer yandan ülkenin hali hazırda 10 Çin gemisinin yeni talimatlar için hazır bekletildiği, 8 geminin Tayland körfezinde, 2 geminin de Singapur sularında faaliyetlerini yürüttüğü kaydedildi.

Çin Denizcilik Araştırma ve Kurtarma Merkezi, bir geminin daha Singapur'a doğru yola çıktığını ve bu gece bölgeye ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Çin ticari gemilerinin de Malaga boğazı dahil civar sularda aramalara yardımcı olduğu kaydedilirken, 7 bin 901 kilometrekarelik alanda bulguya rastlanmadığı ifade edildi.

Çin'de uçağın kaybolmasının ardından Malezya doğru ve hızlı bir şekilde bilgi paylaşmadığı için eleştirilirken, Çin Başbakanı Li Kıçiang dün geç saatlerde Malezyalı mevkidaşı Necip Rezak ile telefonda görüşmüş "doğru ve kapsamlı" bilgi talebinde bulunmuştu.

Rezak da Çinli mevkidaşına düzenli olarak bilgi paylaştıklarını ve ilgili ülkelerle sürekli temas halinde olduklarını belirterek, bulunan ipuçları doğrultusunda arama yapılan alanın sürekli güncellendiğini söylemişti.

Kaybolan uçakla ilgili son olarak bu sabah itibarıyla arama yapılacak alana Batı Avustralya bölgesi de eklenmişti. Bu bölgede yapılacak aramaların 600 bin metrekarelik alanı kapsadığı, arama çalışmalarına Avustralya'nın liderliğinde, ABD ve Yeni Zelanda'nın katılacağı açıklanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.