Çilek sektörü gelişiyor

Çilek sektörü gelişiyor

Batman'da çilek sektörü hibe başvuruları sonuçlandı. Batman'da özellikle Sason ilçe çiftçileri tarafından yoğun talep gören modern çilek bahçesi kurulumu projelerine bir yenisi daha eklendi.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) kapsamında yürütülen projede yüzde 70 hibe katkılı 'Çilek Sektörü Hibe Programı' değerlendirme süreci tamamlandı. Yapılan incelemelerden sonra şartlara uygunluk gösteren 143 çiftçi hibe almaya hak kazandı. İl müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende çiftçiler ile il müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalandı. Proje uygulama süreci sonucunda özellikle Sason ilçesi ve köylerindeki yaklaşık 300 dekar modern çilek bahçelerine ilave olarak 750 dekar daha bahçe kurulacak. Bununla birlikte 5 adet sedde yapma ve malç naylonu serme makinesi de proje kapsamında verilecek.

İmza töreninde konuşma yapan Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, "Emektar çiftçilerimizle burada tekrar buluşmaktan kıvanç duyuyorum. Çilek Sektörü Hibe Programı çerçevesinde projeleri uygun görülüp sözleşme imzalayan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki çiftçilerimiz hem kendi ekonomilerine hem de Batman ekonomisine önemli katkılar sağlayacaklardır. En iyi çilek yetiştirme tekniklerine göre tarımı yapılacak çileklerin ekilmesiyle Batman çileğe doyacak, reçeli yapılacak, dondurması bile yapılacak. Bu da sizin gibi değerli çiftçilerimiz sayesinde olacak. Bundan dolayı daha bol, verimli ve bereketli ürünler yetiştirmeniz dileğiyle hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.