Çifte paket müjdesi

Çifte paket müjdesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesintileriyle ilgili vatandaşların lehine bir düzenleme yapılacağını söyledi. Babacan ayrıca sanayi yatırımlarını desteklemekle ilgili üzerinde çalışılan yeni bir paket olduğunu ifade etti

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesintileriyle ilgili vatandaşların lehine bir düzenleme yapılacağını belirterek, “Düzenleme, 1 hafta, 10 gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanır” dedi. Babacan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bireysel Emeklilik Sistemi kesinti oranlarına ilişkin soru üzerine Ali Babacan, BES’in en önemli özelliğinin devlet desteğinin olması olduğunu söyledi. Babacan, kesintiler konusunun önemli olduğunu belirterek, “Kesintilerle ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Geçen hafta biraraya geldik. Hazine Müsteşarlığında düzenleme yetkisi. Kesintilerle ilgili yeni düzenleme, vatandaşların lehine bir düzenleme gelecek” diye konuştu. 

SANAYİ YATIRIMLARINI DESTEKLEYECEK PAKET

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sanayi yatırımlarını desteklemeye yönelik paket üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bunu yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlarız diye düşünüyorum. KOBİ’lerin sanayi yatırımlarını daha çok destekleyebilecek, büyük sanayi yatırımlarının finansmanını belki biraz daha kolaylaştırabilecek, bankalarımızı kredi verirken biraz daha imalat yatırımlarına doğru yönlendirebilecek bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

ENFLASYON YÜZDE 5’İ GÖREBİLİR

Babacan, petrol fiyatları düşmeye başlamadan önce bu yıl için öngörülerinin enflasyonun yüzde 6,3 olduğunu hatırlattı. Bunu bazı çevrelerin iddialı bulduğu belirten Babacan, “Petrol düşmeye başladıktan sonra yüzde 6 artık çok rahat ulaşılabilir bir rakam olarak görülüyor. Tabii bu, petrol fiyatlarına çok bağlı. Biz şimdiden resmi enflasyon beklentimizi 6,2 den daha aşağı indirmiş değiliz. Bu seviyelerde giderse muhtemelen yüzde 5’li enflasyonları görebiliriz” dedi. Babacan, yüzde 4'lük büyümenin kolay ulaşılabilir bir hedef olduğunu da dile getirdi. 

Ciddi fon girişi var

Başbakan Yardımcısı Babacan, 2014 yılının bütün olumsuzluklara rağmen oldukça iyi tamamlandığını, hedeflerin önemli bir kısmına ulaşıldığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Petrol fiyatları düşmeseydi de daha iyi bir yıl olacaktı. Biz bunu zaten Orta Vadeli Program’da açıklamıştık. Ama petrol fiyatlarının düşmesi senaryoyu biraz daha iyileştirecek, büyüme, enflasyon ve cari açık açısından. 2015 yılı Türkiye’ye aynı zamanda yüksek miktarda fon, sermaye girişinin olacağı bir yıl olacak diye kuvvetle bekliyoruz. Bu zaten ilk haftalarda ortaya çıktı. Şöyle 10 güne baktığımızda ciddi miktarda Türkiye’ye fon girişi söz konusu." 

17-25 Aralık bir darbe teşebbüsü

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17-25 Aralık olaylarının Türkiye ekonomisine zararının sorulması üzerine şunları söyledi: “17-25 Aralık olayları hangi cepheden bakarsanız bakın, hangi açıdan ele alırsanız alın bir darbe teşebbüsüdür. Hükümetimizi, iktidar artımızı, sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedef alan bir darbe teşebbüsüdür.” Babacan, Peygamberimize hakaretlere ilişkin  ise şu değerlendirmelerde bulundu: "İslam dinimizin en kutsal şahsiyeti olan Hz. Muhammed’e (SAV) hakaretin kabul edilmesi asla mümkün değildir. Buna karşı da dimdik dururuz, gerekli tedbiri alırız”.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.