Çiftçiye don uyarısı

Çiftçiye don uyarısı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akdeniz ve Ege kıyı kesiminde orta, diğer bölgelerde çok kuvvetli don riski beklendiğini belirtti.

TZOB Başkanı Bayraktar, 7, 8, 9 Ocakta Akdeniz ve Ege kıyı kesiminde hafif ve orta, diğer bölgelerde çok kuvvetli don riski beklendiğini, üreticilerin erken tedbir alması gerektiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akdeniz ve Ege kıyı kesiminde hafif ve orta, diğer bölgelerde çok kuvvetli don riski beklendiğini belirterek, çiftçileri gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan zirai don uyarısına göre, 7, 8, 9 Ocak 2014 tarihlerinde Akdeniz ve Ege kıyı kesiminde hafif ve orta, geri kalan tüm yurtta çok kuvvetli don riski beklendiğini bildirdi.
Son günlerde ülke genelinde gerçekleşen kar yağışlarının özellikle hububat üretimine olumlu yansıdığına değinen Bayraktar, ancak bu aylarda mevsim normallerinin altında gerçekleşen hava sıcaklıklarının, serada ve tarlada yetiştirilen sebzelere ve hasadı devam eden narenciye ve muz gibi ürünlere zarar verebildiğine işaret etti.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.