Çiftçilerin elektrik sorununda mutlu son

Çiftçilerin elektrik sorununda mutlu son

Şanlıurfa’da çiftçilerin elektrik sorunu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin girişimleriyle çözüldü.

Şanlıurfa’daki çiftçiler elektrik sıkıntısı nedeniyle tarlalarında yeterli sulama yapamıyor ve ciddi gelir kaybına uğruyordu. Sorunun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati’ye ulaştırılması üzerine konuyla ilgili yoğun çalışma başlatıldı. Nebati’nin konuyu aktardığı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da devreye girdi. 
Elektrik firması Dicle EDAŞ yetkilileri ile Bakan Yıldız’ın Ankara’da, Nebati’nin de Şanlıurfa’da yaptığı görüşmeler sonucu karşılıklı mutabakata varıldı. Verdiği müjdeyle çiftçileri sevindiren Nebati, “Bu sorun, çiftçilerimizi ciddi sıkıntıya sokmuş.Kökten çözebilmek için yoğun çaba sarf ettik. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Artık bu sorun çözüldü kalıcı önlemler ve uygulamalar için de çalışmalar sürüyor. Artık gelirini tarımdan sağlayan çiftçilerin bir daha ne elektrik şirketi ile ne de başkalarıyla karşı karşıya kalmasını istemiyoruz” dedi.

Nebati, sorunun çözümünün ardından gittiği Ceylanpınar, Viranşehir, Suruç ve Birecik ilçelerinde çiftçilerin yoğun ilgisini gördü.

TÜM SORUNLARA EL ATTI

Şanlıurfa’nın sorunlarına el atan Nebati, bölgede yaptığı kamuoyu yoklama ve araştırmalarında tespit ettiği sorunlara yöneldi. Elektrik, taziye evi ve köy yolları gibi sorunların öncelikli olduğunu belirleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, şöyle konuştu: “Her köye bir taziye evi projemiz var. Çalışmalara başladık, taziye evi olmayan köy kalmayacak. Ayrıca, tüm köy yollarını asfalt yapacağız. Bunun için de çalışmalara start verdik. Kent merkezinde ne varsa, kırsalımızda da onlar olacak. Şanlıurfa’nın her ucuna ulaştıracağımız AK hizmetlerle, Şanlıurfa’yı bölgenin parlayan yıldızı yapacağız. Şanlıurfa önce Güneydoğu sonra da Türkiye’nin incisi olacak.”

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.