Çiftçilere ürün hastalıkları anlatıldı

Çiftçilere ürün hastalıkları anlatıldı

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Ankara’nın Polatlı ilçesinde çiftçilere, ürün hastalıkları ve mücadele yöntemleri anlatıldı.

Çiftçilere, İç Anadolu Bölgesinde hububat, pancar ve soğan ürünlerinde görülen hastalıklarla kimyasal ve kültürel mücadele hakkında bilgilendirildi.

İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, Ankara Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, İlçe Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı’nın pancar, buğday ve soğan ürünlerinden Türkiye’de sayılı yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, bu konuda çiftçileri bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Ankara’nın 17 üründe ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ise ülkenin ikinci büyük tarım kentinin Ankara olduğunu belirtti.

Temel, bu yıl kuraklık ile karşı karşıya kalındığını ancak şuan için arazilerde sıkıntı olmadığını ifade etti.

Her türlü afette çiftçinin yanında olan tarım sigortasına gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Muhsin Temel, kuraklığında sigorta kapsamına alınması yönünde çalışmaların olduğunu ifade etti.

Temel, nadasa bırakılan topraklarda hububata alternatif olan aspir, kanola gibi ürünlerinde ekilmesini istedi.

Temel ayrıca, ekim yapacak çiftçilerden sertifikalı ve kuraklığa elverişli tohumları tercih etmelerini tavsiye etti.

Ankara Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, 2030 yılına kadar şeker pancarı pazarının yüzde 50 büyüyeceğini söyledi.

Bıyıkoğlu, “AB pancar ve şeker üretimini yüzde 80-90 arttıracak. Bizim dekarda elde ettiğimiz miktar 8 ton. Gayret edip bu rakamı arttırmamız gerek.” dedi.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da yaşanabilecek afetlere karşı sigorta yaptırmalarını konusunda çiftçileri uyardı.

Konuşmaların ardından biçerdöver kursunu başarıyla tamamlayan çiftçilere belgeleri verildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.