Çiftçilere Karşılıksız Destek Ödemesi

Çiftçilere Karşılıksız Destek Ödemesi

Çiftçilere bu sene 2 milyar liralık karşılıksız destek ödemesi yapılacak…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 seneyi tarımsal destek ödemeleri kapsamında, üreticilere başta mazot, gübre ve toprak analiz desteği olmak üzere muhtelif kalemlerde yekün 1 milyar 973 milyon lira karşılıksız destek ödemesi yapacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 seneyi tarımsal destek ödemeleri kapsamında, mazot, gübre ve toprak analizi desteği olarak 2 milyon 142 bin çiftçiye 1 milyar 574 milyon lira, yem bitkileri desteği olarak 160 bin çiftçiye 260 milyon lira ödenecek.

 Bakanlık, kırsal kalkınma (GAP vilayetleri iç) desteği olarak 105 işletmeye 29 milyon lira, süt tozu desteklemesi olarak 9 firmaya 4 milyon lira, sertifikalı fidan kullanım desteği olarak 2 bin 27 çiftçiye 8 milyon lira ve su ürünleri desteği olarak 1088 işletmeye 98 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 973 milyon lira ödeyecek.

Ödemeler 28 Şubat 2015 tarihinde üreticilerin banka hesaplarında olacak.

Böylece, 2015 seneyi ocak ayı başından itibaren çiftçilere yapılan ödeme miktarı 2 milyar 169 milyon lirayı bulacak. Yapılan ödemeler yekün tarımsal desteklemelerin yüzde 21,7'sine karşılık geliyor.

aktifhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.