Çiftçiler, yeni kayıt sistemi ile daha teknolojik olacak

Çiftçiler, yeni kayıt sistemi ile daha teknolojik olacak

Başvuruların 30 Haziran'a uzatıldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde bazı yenilikler yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2005 yılında uygulamaya koyduğu ÇKS’de bu yıl çiftçileri bazı yenilikler bekliyor. Bu yıl yaşanan en önemli gelişme Bakanlıkça yetki verilmesi halinde yetki verilen iş ve işlemlerini çiftçilerin internet üzerinden Bakanlıkça sağlanacak ÇKS uygulaması veya e-devlet kapısı üzerinden yapabilecek olması. Yeni ÇKS yönetmeliği ile Bakanlığın yetki vermesi halinde çiftçilere ÇKS kayıtlarını elektronik ortamda güncelleyebileceklerini ifade eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu sayede Çamlıdereli, Evrenli, Kazanlı, Ayaşlı çiftçilerin icmal kontrolünü cep telefonu ile internete bağlanarak tarlalarından yapabileceklerini söyledi.

"ÇİFTÇİLERİN TEKNOLOJİK GELİŞMEYE UYUM SAĞLAMASI ZEVİNDİRİCİ"

Birden fazla ilçe sınırları içerisinde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin de başvurularını tarım arazisinin bulunduğu yerleşim birimlerinden herhangi birinin bulunduğu ilçe müdürlüğüne yapabileceğini ifade eden İl Müdürü Temel, hızla küreselleşen ve durmaksızın elektronik ağlarla örülen dünyada, hala en önemli sektör olarak önemini koruyan tarım sektörünün bu teknolojik gelişmeye uyum sağlamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Herhangi bir sebeple ÇKS kayıtlarını güncelleyemeyen çiftçiler için bir aylık ek süre daha tanındığını kaydeden İl Müdürü Temel, “Başvuru yapmayan çiftçilerimiz, tanınan bu bir aylık ek süreyi iyi değerlendirerek, başvurularını yapsınlar. Çünkü Bakanlığımız tarafından sağlanan tarımsal destekleme ödemeleri için ÇKS kaydı olmazsa olmaz bir şarttır. Biz Ankaralı tüm çiftçilerimizi istisnasız bu desteklemelerden faydalandırmak istiyoruz.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.