Çiftçiler organik tarımla para kazanacak

Çiftçiler organik tarımla para kazanacak

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kayseri'de Organik Meyve ve Sebze Üretiminin Yaygınlaştırılması' Projesi kapsamında Tarım Tarla Günü düzenlendi.

Programa, Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Akkışla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Tokdemir ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, "Akkışla gibi bir yerde böyle bir Tarım Günü yapmak bizlere onur veriyor. 3 sene önce bu işe başladığımızda organik tarımı sadece Kayseri’de değil Türkiye’de çok az insan biliyordu. Bugün yapmış olduğumuz çalışma ile Akkışla’da herkes bu çalışmayı gördü. Bu çalışma ile beraber inşallah bizim en alttaki çiftçimiz dahi bu işten para kazanır hale gelecek. 3 sene önce başladığımızda bu bir hayaldi ama bugün hayallerin gerçekleştiğini hep birlikte görüyoruz" dedi.

Akkışla Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak da, "Burada ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yapmış olduğu faaliyeti görüyoruz. İnşallah çok daha güzellerini de göreceğiz. Ürün üretmek ve ürettiğiniz üründen bir gelir elde etmek gerçekten önemlidir ama bunu akılcı bir şekilde yapmak durumundayız. Bize en çok katma değer katan ürün neyse onu üretmeliyiz. Hangisi daha çok getiri sağlayacaksa onu yapmak durumundayız. Bu sadece sizin çabalarınızla olmaz. Bizlerde sizin yanınızdayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından organik tarımın yapıldığı tarlaları gezen protokol üyeleri, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Programda ayrıca, küçükbaş hayvanlar için 40 adet sıvat muhtarlara teslim edildi. 

IHA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.