Çiftçi Kayıt Sistemi’nde son hafta uyarısı

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde son hafta uyarısı

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Mayıs Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini hatırlatarak, halen başvurularını yapmayan çiftçileri müracaat etmeleri konusunda uyardı.

Geçmiş yıllarda ÇKS başvurularının 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri arasında yapıldığını, ancak bu yıl başvuruların 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceğini kaydeden İl Müdürü Temel, “Bakanlığımızca yapılmakta olan destekleme ödemelerinde ÇKS kayıtları esas alınmaktadır. Bundan dolayı çiftçilerimizin destekleme ödemelerinde mağduriyet yaşamamaları için 30 Mayıs 2014 tarihine kadar ÇKS kayıt ve güncelleme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Aksi takdirde çiftçilerimiz 2014 yılı desteklemelerinden yararlanamayacaklar.” dedi.

45 BİN ANKARALI ÇİFTÇİYE 167 MİLYON 292 BİN TL DESTEK VERİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014 yılında birçok kalemde çiftçilere önemli miktarda destekler vereceğinin altını çizen Temel, üreticilerin bu desteklerden faydalanmaları için Ziraat Odalarından alacakları Çiftçi Belgesi ile 30 Mayıs tarihine kadar bağlı oldukları ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Temel, 2013 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı yaklaşık 45 bin Ankaralı çiftçiye 167 milyon 292 bin TL destek verildiğini kaydederek, “Bazı çiftçilerimiz çeşitli nedenlerle ÇKS’ye kayıt yaptırmadığı için, desteklerden faydalanamıyor. Biz tüm çiftçilerimizin ÇKS başvurularını yaparak, desteklemelerden faydalanmasını istiyoruz.” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.