Çiftçi dağıttı devlet topladı

Çiftçi dağıttı devlet topladı

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, Tarım Reformu kapsamında Türkiye’deki bütün tarım arazilerini sulamaya elverişli duruma getirmek için toprak toplulaştırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Küsek, Türkiye’de tarım arazileri hissedarı olan 40 milyon kişi içinden ancak 3 milyon kişinin tarımla uğraştığını kaydetti. Küsek “Şehirlerde yaşayan ama köyünde tarım arazisi olan 37 milyon insan köylerindeki arazilerini akrabalarına emanet ediyor. Hisseler ayrı ama tarımla uğraşmadıkları için akrabaları ilgileniyor” diye konuştu.
 
DÜZGÜN ARAZİDE DOĞRU TARIM YAPILIR
 
Çiftçilerin taleplerine her zaman öncelik verdiklerini belirten Küsek şunları söyledi: “Biz Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olarak çiftçinin menfaatine kamulaştırma yerine toplulaştırma yaparak örneğin 20 dönümlük bir arazinin 500 metrkaresini alıyoruz. Bu araziyi parsellere göre sulama kanalına yakın olacak şekilde düzenliyoruz. Kuşbakışı baktığınız zaman cetvelle çizilmiş gibi tarım arazilerini; yolu yapılmış, sulama hizmeti getirilmiş, hem de tapu kadastrosu güncellenmiş bir şekilde hak sahiplerine teslim ediyoruz“ 
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.