Çift bataryalı telefon satışta!

Çift bataryalı telefon satışta!

Çift bataryalı telefonlar yavaş yavaş piyasadaki yerlerini almaya başlıyorlar.

Çift bataryalı telefonlar yavaş yavaş piyasadaki yerlerini almaya başlıyorlar. Geçtiğimiz ayın sonlarında satışa sunulan dünyanın 'çift bataryalı' ilk akıllısı: Innos D6000'in ertesinde şimdi de Gionee Marathon M5 raflardaki yerini alıyor.

Orta seviye olarak nitelendirebileceğimiz modelin teknik özellikleri şöyle:

>> Android 5.1 işletim sistemi
>> 152 x 76 x 8.5 mm; 213 gr
>> 5.5-inç'lik (1280x720) AMOLED ekran
>> MediaTek MT6735 64-bit yongaseti (4 çekirdekli işlemci @1.3GHz + Mali T760 GPU)
>> 2GB RAM
>> 16GB dahili hafıza (+microSD yuvası)
>> 13MP arka ( 5P lens, 1080p video kayıt) + 5MP ön kamera (84 derecelik geniş açılı lense sahip)
>> 2G/3G/4G, BT, Wi-Fi bağlantıları; çift SIM kart desteği
>> 2 adet 3010mAh gücünde batarya
 
Modeli öne çıkaran özelliği gördüğümüz gibi bataryası. Haliyle Gionee de bataryayı en iyi hale getirmek için ekstra işlevlerle güçlendirmiş. Örneğin hızlı şarj destekli, çift şarj yongası sayesinde tek bataryalı bir telefon ne kadar sürede doluyorsa bu model de aynı zamanda doluyor. Yine 'aşırı tasarruf modu' konumuna getirirsek %5 pille dahi bize 3 gün bekleme süresi sunmayı başarıyor. Keza taşınabilir şarj istasyonu işlevine de sahip olan modelle bu sayede iki cihazı şarj edebiliyoruz.

Çalışma mantığına da kısaca değinmekte fayda var:

Ana pil ve ikincil pil olmak üzere iki tane pil var cihazda. Ana pil üstte, diğeri altta. Bu ikisi birbirinden bağımsız çalışıyor. Yani önce ana pilden gidiyor ana pil azalınca da yedeğe geçiliyor. Pillerin güç bağlantısı münferit olduğundan ana pili çıkarttığımızda telefon kapanmıyor.
 
Modelin çift bataryasına rağmen hala kabul edilebilir seviyede bir kalınlıkta kalması da bir diğer güzel tarafı. Şöyle ki en ince yeri 4.75 mm olan cihaz en kalın yerinde ise 8.5 mm'yi buluyor.

Siyah, beyaz ve altın olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip olan model 330 avroluk fiyat etiketi ile bu ayın sonunda Çin pazarındaki yerini alacak.

Son olarak bir de dipnot düşmekte fayda var: Ülkemizde yüksek fiyat/performans oranı ile tanıdığımız General Mobile'ın bizde satışa sunduğu modeller aslında Gionee'nin üretimi. Yani dememiz o ki, bu model de önümüzdeki aylarda GM markası altında bizde satışa sunulabilir.

yeni safak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.