Churchill'in Arap-Türk vasiyetini Akif ve Bediüzzaman bozdu

Churchill'in Arap-Türk vasiyetini Akif ve Bediüzzaman bozdu

Müslümanları birbirinden ayırmak ve koparmak için bin bir dolap ve fitne tezgâhlanıyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Araplarla Arap olmayan Müslümanlar arasına fitne katmanın öteden beri işlendiğini belirten Mustafa Özcan, Akif ve Bediüzzaman'ın Arap-Türk beraberliğini vasiyet ettiğini söyledi.
 
İslam mesajını daraltmak, Araplara hasretmek isteyenlerin Yahudiler ile Müslüman olduğu halde Müslümanlar arasında İslam bağını koparmaya yeltenen yerli zındıklar olduğunu belirten Özcan, Akit'teki yazısında İngiliz siyasetine vurgu yaptı.
 
Sadece dini değil siyasi düzeyde de Müslümanları birbirinden ayırmak ve koparmak için bin bir dolap ve fitne tezgâhlandığını ifade eden Özcan, "Bir İngiliz siyaseti olarak Araplara Türk, Türklere de Arap nefreti aşılanmıştır" dedi.
 
Churchill'in ‘İkinci Dünya Savaşı Hatıraları: Savaştan Savaşa 1919–1939’ adlı eserinde vasiyeti olarak zinhar Türkler ile Arapların birbirinden ayrılmasının İngilizler açısından hayati derecede ehemmiyet arzettiğini ifade ettiğini hatırlatan Özcan, "Arap-Türk beraberliği Osmanlı’nın yeniden dirilmesi demektir. Bu Akif ve Bediüzzaman’ın vasiyetidir ki, Churchill’in vasiyetini nakzetmektedir. Onlar Araplar ve Türklerin organlar halinde bir araya gelerek ancak tek bir beden olabileceklerini söylemiştir. Bu zaten bir hadisin de mefhumudur. Müslümanlar tek bir ceset gibidirler organlarından birisi humma ve uykusuzluğa yakalandığında sair organlar da bu sızı ve ağrıya karşılık verir ve ortak olurlar. Demek ki havzasının barındırdığı ırklar halitası ve haritasına rağmen İslam tek bir çatı ve bedendir" şeklinde yazdı.
 
Churcihll’in vasiyetini ilk kez yıllar önce el Alem dergisinde okuduğunu açıklayan Özcan, yazısını şöyle sürdürdü: "Churcihll şu terkipte ifade edilmiştir: Türkler tarih sahnesinde 250 kilo olarak kalmalıdır. 300 kiloya çıkacak olurlarsa çevrelerine sarkarlar. Bu çıkarlarımızı tehdit eder. 200 kiloya inerlerse Boğazlar’ı koruyamazlar ve yine çıkarlarımız zedelenir. Bu sefer Ruslar onlara sarkar. İngilizlere göre Sırplar nasıl ki Balkan kapılarının bekçileri ise Türkler de, Ruslar ve bölgesel müttefiklerine karşı Anadolu’nun bekçileridir. Esat ise potansiyel Türk-Arap beraberliğine karşı İsrail’in veya bulunduğu bölgenin tamponu ve bekçisidir. Demek ki Churchill’in vasiyeti halen devam ediyor ve bunun emareleri Suriye’de görülmektedir."
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.