Chrome artık internet kotanızı düşünecek!

Chrome artık internet kotanızı düşünecek!

Chrome'un Android sürümü, internet bağlantısı müthiş olmayan kullanıcıları sevindirecek yeniliklerle geldi.

Chrome'un Androidsürümüne gelen yenilikler sayesinde Google'a göre yüzde 67'ye kadar veri tasarrufunda bulunabileceğiz. Bunun yanında sayfaları ve videoları çevrimdışı görüntülemek üzere kaydetmek de artık mümkün.

Birçoğumuz sorunsuz bir internet bağlantısı bulmakta sorun yaşıyor ve Google, içerikleri çevrimdışıyken de görebilmemiz için yeni girişimlerde bulunuyor. Chrome Blog'a göre Chrome'daki veri sıkıştırma modu, MP4 videolarında artık yüzde 67'ye kadar tasarruf sağlayabiliyor. Normal gezintide ise yüzde 60'a kadar tasarruf sağlanıyor. Bununla birlikte gerçek hayatta ulaşacağınız tasarruf miktarının yüzde 20-30'larda kalabildiğini söyleyelim.

Google, internet bağlantısında sorun yaşandığında ise önce sayfadaki temel detayları yükleyip, geri kalanını sonra yüklemenize izin veriyor. Google'a göre bu şekilde optimize edilen sayfalar, yüzde 90'a kadar veri tasarrufu sağlayabiliyor. Bu geliştirmelerden faydalanmak için mobil Chrome'un ayarlarından Veri Sıkıştırma işlevini etkin hale getirmeniz gerekiyor.

Uçak gibi internet bağlantısının çok yavaş olduğu veya hiç olmadığı bir yerdeyseniz, sayfaları önceden indirip saklayabiliyorsunuz. İndir düğmesini sağ üstteki "üç nokta" simgesine dokunduğunuzda görüyorsunuz.

Chrome'un yenilenen "yeni sekme sayfası", sık ziyaret ettiğiniz web siteleri için her zamanki düğmeleri gösterirken, alt tarafa kaydırdığınızda tarama geçmişinize ve Google'ın hakkınızda bildiği diğer şeylere göre önerilen makaleleri görüyorsunuz.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.