CHP'li Koç'u susturan Abdulkadir-i Geylani cevabı

CHP'li Koç'u susturan Abdulkadir-i Geylani cevabı

Koç, doktorluk yaptığı günlerde bir hastasının Abdulkadir-i Geylani cevabı karşısında şaşırdı

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP Genel Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, doktorluk yaptığı günlerde bir hastasının Abdulkadir-i Geylani cevabı karşısında şaşırdı.

Milletvekili olmadan önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başkanı olarak görev yapan Haluk Koç'un hastası ile arasında geçen konuşmayı aynı hastanede çalışan Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan anlattı.

Işıkdoğan, Risale Akademi'nin düzenlediği Hastalar Risalesi Çalıştayı'nda konuştu. Haluk Koç'la birlikte çalıştığını ifade eden Işıkdoğan o anları şöyle anlattı:

"Yıllar önce, şu anda da Halk Partisinin Genel Başkan Yardımcısı olan Haluk Koç diye bir zat var. Onunla beraber çalışırken, onun böyle bir ehl-i dünya ve biraz da pervasız konuşan yani rahatça dindarlara da laf atmayı seven bir insan. Vizite çıktık. Başörtülü 30’lu yaşlarında lösemili bir hastanın elinde bir kitap vardı. Kitabın üstünde Abdülkadir-i Geylani Hazretleri yazıyor. Kadıncağız okuyor. Vizit yaparken öğrenciler, stajyerler, intörnler, asistanlar hep beraberdik.

Haluk Koç kadına dedi ki: “Ne yapıyorsun?”
Zaman zaman da hastalarla şakalaşırdı. Öyle bir özelliği de vardı.

Kadın: “Hocam bu Abdulkadir-i Geylani çok büyük bir zattır. Ben onun hayatını okuyorum” dedi.
Haluk Koç, “Ne demek büyük zat? Hepimiz insanız. Ne farkımız var?” deyince kadın, “Hocam olmaz. Öyle olur mu? Ben onun hayatını okuyorum” dedi. Israr edince bu şekilde kadıncağız çok güzel bir cevap verdi:
“Hocam olur mu hiç öyle şey? Bakın siz hocasınız, bu asistan, bu intörn, bunlar da öğrenci. Hepiniz bir misiniz?” dedi. Hakikaten çok güzel bir cevaptı.