CHP'li Faraç'ın Said Nursi sözlerine herkes güldü

CHP'li Faraç'ın Said Nursi sözlerine herkes güldü

Nihal B.Karaca: Böyle bir zihniyet iktidara gelebilir mi?

Risale Haber-Haber Merkezi
 
HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, CHP'li Mehmet Faraç'ın Said Nursi'ye yönelik sözlerini "bütün bilim adamlarını güldürecek iddia" şeklinde eleştirdi.
 
CHP'nin yenilikçi ve gelenekçilerine dair değerlendirmelere bulunan Karaca, iki CHP'li arasında cereyan eden Said Nursi tartışmasına dikkat çekti:
 
Geçen gece CNNTürk’te izlediğim Akif Beki’nin yaptığı “Baştan Sona” programını çok ideal bir örnek teşkil etmesi bakımından alıntılamak istiyorum. Zira bir “gelenekçi” CHP savunması ortaya koymak için çabalayan Mehmet Faraç’ın, CHP’li “yenilikçi” Faik Tunay’ı yerin dibine ittirmek için kullandığı argümanları görünce bahsettiğim maluliyetin boyutlarını daha iyi kavradım. 
 
Faraç’ın iddiası, “CHP Tunay gibi yenilikçiler yüzünden ‘altı ok’tan saptı, o yüzden hep kaybediyor” şeklindeydi. “Altı ok”tan sapmaya delil olarak da Faik Tunay’ın Said Nursi’yi takdir eden bir donanımda olmasını gösteriyordu. 
 
Takdir etmek, bu CHP’li üye/ gazeteciye göre “mürid” olmak demekti, ayrıca Said Nursi, Hizbullah’a yakındı(!). Yakın siyaset tarihine taklalar attıran, bir sosyoloji alanı olarak İslami akımları ve hareketleri çalışan bütün bilim adamlarını güldürecek olan iddia bir yana, Zülfü Livaneli’ye varana kadar bu toplumun her kesiminin nezdinde itibarı olan Said Nursi’yi ötekileştiren, Said Nursi’yi sevenin CHP’de olmaması gerektiğini iddia eden bir zihniyet “iktidara gelmek” anlamında bir başarı kazanabilir mi?
 
El cevap: Kazanamaz.
 
Nitekim o gece o yayını izleyen herkesin yeri Faik Tunay’ın yanıydı. Çünkü burada önemli olan Said Nursi değil, bu âlimin sadece imandan bahsetmesi, ama “gelenekçi” CHP’linin böyle bir figürü sevmeyi bile kabul edilebilir bulmamasıydı. Bilmem anlatabildim mi?
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum