CHP'li Emir: Menderes ve Said Nursi'nin yakınlığını biliyoruz

CHP'li Emir: Menderes ve Said Nursi'nin yakınlığını biliyoruz

CHP'li Murat Emir, "Meclis, cemaat ve tarikatleri araştırsın" dedi ve ekledi

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, tarikat ve cemaatlerle mücadele edilmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Emir, araştırma önergesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün hilafete son verdiğini şeriata uygun kurumları kaldırdığını belirtti. Atatürk'ün, "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz" sözlerini aktaran Emir, Birgün gazetesinde yer alan haberde Menderes'in Said Nursi ile yakın ilişkileri olduğunu da vurguladı:

"Cumhuriyet ile çıkılan çağdaş dünya hedefinde karşılaşılan en büyük engel, Cumhuriyet karşıtı iç hareketlerden kaynaklanmıştır. Bunların başında tarikat ve cemaatler gelmektedir. Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının yoğun mücadelesine karşın kendilerini gizleyerek varlıklarını sürdüren tarikat ve cemaatler, özellikle Demokrat Parti döneminde yaşam alanı bulmaya başlamış; Demokrat Parti’nin dini değerleri kullanarak siyaset yapması en çok bu yapıların işine gelmiştir. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in, Nur Cemaati lideri Said Nursi ile yakın ilişkileri olduğu da bilinmektedir."

Cemaat ve tarikatların ne kadar kötü kurumlar olduğunu anlatan Emir, iddialarına ise Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu'nun sözlerini dayanak yaptı. 

15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ ile darbe girişimine karşı duran, şehitler veren cemaat ve tarikatleri bir tutan Emir, "Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ve demokratik sisteminin devamı açısından, tarikat ve cemaatlerin nüfuzları, ekonomik güçleri, yerel ve uluslararası boyuttaki siyasi bağlantılarının ortaya çıkarılması ve bu tespitler dikkate alınarak hukuk devleti sınırları içinde mücadele edilmesi için konuyla ilgili Meclis araştırması açılmasını arz ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum