CHP, Said Nursi'nin ölüsüne de dirisine de zulmetti

CHP, Said Nursi'nin ölüsüne de dirisine de zulmetti

Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da Bediüzzaman'ın hatırasını anlattı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Said Nursi'nin ölüsüne de dirisine de zulmettiğini söyledi.

AK Parti’nin Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşan Erdoğan, sözlerine Şanlıurfa'nın tanınan isimleriyle selam verdi. Erdoğan, Bediüzzaman için ise, "Urfa, sen merhum Said Nursi’nin Isparta’da hasta yatağında ‘gidiyoruz’ dediği zaman bir Ramazan günü iki gün yolculuk yaparak ulaştığı, gözlerini hayata yumup hakka yürüdüğü şehirsin" dedi.

ŞANLIURFA SAİD NURSİ'YE SAHİP ÇIKTI

Bediüzzaman Hazretlerinin 1960 tarihinde Isparta'da Urfa'ya geldiği süreci "önemli bir hatıra" olarak hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sene 1960. Mart ayı. Bediüzzaman Said Nursi Isparta'da hasta yatağında diyor ki 'beni Urfa'ya götürün.' Talebeleri iki gün meşakkatli yolculuktan sonra Urfa'ya getirdiler. İpek Palas'a yerleştirdiler. Polisler onu hasta haliyle geri götürmek istediler. Şanlıurfa'da o zamanki Demokrat Parti'nin İl Başkanı Emniyet müdürünün önüne geçti, adeta duvar oldu. 'Hiç bir yere götürmezsiniz' dedi. Şanlıurfa o gün yine tarih yazdı. Şanlıurfa Said Nursi'yi teslim etmedi. Misafirine sahip çıktı.

"Bu tartışmalar devam ederken tam 54 yıl önce 23 Mart'ta Hakk'a yürüdü. Ne oldu? Urfa'da Büyük bir cenaze merasimi düzenlendi. İbrahim Halilullah derganına defnedildi. Bu süreç çok önemli. Ardından 27 Mayıs müdahalesi oldu. Hayatı boyunca Said Nursi'ye huzur vermeyen, onun özgürlüğünü elinden alan, onu sürgünlere mahkum eden zihniyet, CHP zihniyeti maalesef öldüğünde de onu rahat bırakmadı. Said Nursi'nin dirisine zulmedenler ölüsüne bile tahammül edemediler. Ölüsünü Isparta'da bilinmeyen bir yere defnettiler. Kim? CHP. CHP budur ya. İşte bu CHP ve onun izinde olduğunu söyleyen Pensilvanya ile kolkolalar. Ölüsünü bile Şanlıurfa'dan çıkaran CHP ile eleleler. Said Nursi'nin aziz hatırası bunların CHP ittifakıyla muazzep oluyor."

MEYDANDA SAİD NURSİ POSTERİ

Topçu Meydanı'ndaki bir apartmana asılan Said Nursi'nin resminin yer aldığı dev pankarttaki “Hizmet için Mekke'de de olsaydım, buraya gelirdim” söz dikkat çekti.

urfa.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum