CHP Kemalizm'den vazgeçip, Bediüzzaman'dan özür dilemeli

CHP Kemalizm'den vazgeçip, Bediüzzaman'dan özür dilemeli

Faruk Köse yazısında CHP'nin halkla nasıl kucaklabileceğini yazdı.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Yeni Akit yazarı Faruk Köse yazısında "sicili bozuk" dediği CHP'nin halkla kucaklaşmak için önce tevbe etmesi gerektiğini söyledi.
 
Köse yazısında CHP'nin atması gereken asgari adımları sayarken Kemalist ilkeleri iptal ederek Bediüzzaman gibi zulmettiği bir çok islam aliminden de özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.
 
İşte Köse'nin yazısının ilgili kısmı:
 
1- CHP, kendini hâlâ Mustafa Kemal’e nisbet etmekten vazgeçip, Kemalizm’e karşı söyleme geçecek. Söylemi eyleme dönüştürüp, ülkenin rejimini/sistemini belirleyen Kemalist ilkeleri ve devrimleri iptale dönük bir politikaya yönelecek. Meclis’e, bütün devrim yasalarının iptaline dair yasa teklifi verecek.
 
2- Şeyh Said, Bediüzzaman, İskilipli Atıf Hoca ve daha pek çok İslam alimine yapılan zulümleri bir bir itiraf edip, bundan özür dileyecek ve itibarlarının iadesi için TBMM’ne teklif verecek. İstiklal Mahkemeleri’nin zulümlerini tek tek sayıp, parti olarak o günkü tutumlarından dolayı özür dileyerek, İstiklal Mahkemelerinin kararlarını tanımadığını ilan edecek; İstiklal Mahkemeleri’ni lanetleyerek kararlarının iptaline ilişkin yasa teklifi verecek.
 
3- Camileri sattığını, yıktığını, ahıra, depoya, işyerine, parti merkezine vb. çevirdiğini, vakıf mallarını talan ettirdiğini itiraf edip, bundan özür dileyecek ve geçmişini lanetleyecek.
 
4- Kemalist rejimin müslüman toplumdan aldığı her ne varsa, her birinin topluma iadesine dair çalışma başlatacak. Mesela Hilafet’in tekrar kurulması için yasa teklifi verecek. Şeriat mahkemelerinin açılması, İslam hukukunun uygulanması, anayasanın kaynağının Kur’an olması, Medreselerin açılması, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi ve bunun gibi, toplumu özüne döndürecek çalışmalara öncülük edecek.
 
Bunları yaparlarsa, belki o zaman milletin güvenini kazanırlar da, birkaç kuşak sürecek “samimiyet testi”nden sonra, belki milletin tercihini kazanırlar. Yoksa, CHP, belli bir güruhun seçimden seçime siyasallaşan sosyal tatmin aktivitesinden öteye geçemez.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum