ChatGPT kullanıcılarla yapılan belirli konuşmaları hatırlayabiliyor

ChatGPT kullanıcılarla yapılan belirli konuşmaları hatırlayabiliyor

ChatGPT şirketi OpenAI, yapay zeka chatbotunun kullanıcılardan gelen geçmiş konuşmaların belirli bölümlerini hatırlamasına olanak sağlayacak yeni bir "hafıza" özelliğini duyurdu

OpenAI, test edilen yeni bir teknoloji ile, kullanıcıların sohbet robotunda kendilerini tekrar etmek zorunda kalmayacaklarını söyledi.

Yeni hafıza özelliği sayesinde kullanıcılar, yapay zeka aracıyla yaptıkları konuşmalardan belirli şeyleri hatırlamak için ChatGPT'yi kullanabilir, hatta ayrıntıları kendi başına almasına izin vererek daha kişiselleştirilmiş bir asistan haline gelmesini sağlayabilir.

Geçmiş konuşmaların bu bağlamının, sohbet botunun kullanıcılara daha iyi yanıt vermesini sağlayacağını belirten şirket, yapay zeka aracının hafızasının daha fazla kullanımla gelişeceğini de sözlerine ekledi.

HAFİZA KONTROLÜ KULLANICIDA OLACAK

Şirket, kullanıcıların yapay zekalı sohbet botunun konuşma geçmişindeki ayrıntıları ne ölçüde hatırlamasını istediklerini de kontrol edebileceklerini belirtti.

OpenAI, "ChatGPT'nin hafızasının kontrolü sizde. Ona açıkça bir şeyi hatırlamasını söyleyebilir, hatırladıklarını sorabilir ve sohbet sırasında ya da ayarlar aracılığıyla unutmasını söyleyebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Yapay zeka şirketi, "Ayrıca tamamen kapatabilirsiniz... Hafıza kapalıyken, anı oluşturamaz veya kullanamazsınız" diye ekledi.

Bu özellik şu anda ChatGPT'nin ücretsiz ve premium "Plus" versiyonunu kullananların sadece küçük bir kısmına sunuluyor.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.