Charlie Hebdo yurt çapında protesto edildi

Charlie Hebdo yurt çapında protesto edildi

Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanması yurt çapında protesto edildi.

Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanması Çanakkale, Malatya, Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, Bursa, Isparta ve Rize'de sabah namazı sonrası protesto edildi. Eylemlerde, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik uygulamalara da tepki gösterildi. 

Malatya 

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, sabah namazı sonrası karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Yeni Cami'de kılınan sabah namazının ardından caminin avlusunda toplanan grup, Filistin ve Doğu Türkistan bayrağı açtı, Cumhuriyet gazetesi ve Charlie Hebdo dergisine tepki içeren dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Ekrem Şamil Alnıak, İslam aleminin dört bir yanının saldırı altında olduğunu söyledi. Grup, yapılan duanın ardından dağıldı. 

Çanakkale 

Karikatürlerin yayınlamasına tepki gösteren bir grup, Çanakkale'de sabah namazında buluştu. Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlığa tepki gösteren gruptakiler, Çanakkale Piri Reis Camisi'nde bir araya geldi.

Gençler, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti ve sabah namazını kılıp, camiden ayrıldı.

Balıkesir

Çin'in Doğu Türkistan'a yönelik saldırıları ve Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanması, Balıkesir'de protesto edildi.

Alaca Mescid'de sabah namazı sonrasında bir araya gelen kalabalık, Doğu Türkistan'da yapılan zulüm ve Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki gösterdi.

Müslümanlara yapılan saldırılara ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlere sessiz kalmayacaklarını belirten kalabalık, tekbir getirdi, dua etti.

Kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.

Eskişehir

Eskişehir'de şehrin farklı yerlerinden bir araya gelen vatandaşlar, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasını ve Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Reşadiye Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından, cami önünde bir araya gelen grup, tekbir getirerek, Uygur Türkleri için destek sloganı attı.

Grup açıklamanın ardından Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dua ettikten sonra dağıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, karikatürlere ve Doğu Türkistan'daki uygulamalara tepki gösterdi.

Sabah namazını İmaret Cami'nde kılan grup, İslam coğrafyasında zulüm gören Müslümanların huzura kavuşması ve zafer elde etmesi için dua etti.

Basın açıklamasının ardından gruptakilere, çorba ikram edildi.

Denizli

Denizli'de ise bir grup, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları ve  Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasınıprotesto etti.

Delikliçınar Yeni Camisi'nde sabah namazı öncesinde bir araya gelen grup, Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra cemaatle sabah namazı kıldı.

Namazın ardından caminin avlusunda toplanan Denizli Gönüllüler Hareketi adına yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.

Rize

Çin'in Doğu Türkistan'a yönelik saldırıları ve Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanması, Rize'de de protesto edildi.

Rize'li gençler sabah namazında Eski Orta Cami'de bir araya gelerek, Doğu Türkistan'da yapılan zulüm ve Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki gösterdi.

Kılınan sabah namazının ardından, gençler caminin avlusunda toplanarak, Müslümanların huzura kavuşması ve zafer elde etmesi için dua edildi.

Grup adına açıklama yapan Yahya Çağlar Akarsu, "Kimsenin Allah Resulü ile dalga geçmeye hakkı yoktur ve hiçbir zamanda olmayacaktır. Peygamberimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Gerekirse efendimiz için canımızdan vazgeçeriz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bursa

Bursa'da da bir grup, Doğu Türkistan'daki uygulamaları ve karikatürlerin yayınlanmasını protesto etti.

Merkez Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından caminin avlusunda toplanan grup, Doğu Türkistan'daki zulüm ve karikatürlerin yayınlamasına tepki gösterdi.

Namaz sonrası cami avlusunda toplanan grup, İslam coğrafyasının huzura kavuşması ve zafere ulaşması için etti.

Grup adına açıklama yapan Fatih Mehmet Karabulut, "İfade özgürlüğü altında yapılan bu ahlaksızlığı asla kabul etmiyoruz, şiddetle protesto ediyoruz. Kimsenin Allah Resulü'ne saldırmak ve alay etmek gibi ifade özgürlüğüne hakkı yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Gruptakiler, dua sonrası dağıldı.

Isparta

Bir grup, Charlie Hebdo dergisinde çıkan ve Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilmesini protesto etti. 

Kavaklı camisi'nde kıldıkları namazın ardından eski il özel idaresinin bulunduğu alanda toplanan grup, üzerinde "Anam babam sana feda olsun ya Resulallah" taşıyan pankartlar taşıyarak "Resule uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Özek, Cumhuriyet gazetesinin, Fransız Charlie Hebdo dergisine destek olmak için, Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürleri yayınlayarak büyük bir skandala  imza attığını söyledi. 

İfade özgürlüğü adı altında yapıldığı iddia edilen bu "ahlaksızlığı" kabul edemeyeceklerini belirten Özek, "Kimsenin Allah Resulüne saldırmak, onunla alay etmek gibi bir ifade özgürlüğü yoktur ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Kimse bizden peygamberimizle dalga geçen, ona hareket edenler için iyi duygular beslememizi beklemesin. Çünkü Resulallah bizim kırmızı çizgimizdir" diye konuştu. 

Yapılan duaların ardından grup dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.