Charlie Hebdo yine İslam'ı ve Müslümanları hedef gösterdi

Charlie Hebdo yine İslam'ı ve Müslümanları hedef gösterdi

Adı sık sık dini inançlara ve yaşanan trajedilere olan yaklaşımı ile duyulan Fransız Charlie Hebdo dergisi Barcelona'da yaşanan terör saldırısını da boş geçmedi. Hebdo, özellikle Müslümanlara saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-2015 yılında Peygamber Efendimiz (s.a.v) ile ilgili iğrenç bir karikatür resmederek adından söz ettiren Charlie Hebdo, aradan geçen yıllarda sürekli olarak İslam dinine ve Müslümanlara karşı kışkırtıcı ve alaycı tavrı ile tepkileri topluyor. Dergi sadece İslam'a değil, tüm dinlerin değerlerine karşı alaycı karikatürler çiziyor. Bununla da kalmayan dergi, İtalya'da geçtiğimiz yıl yaşanan ve tam bir trajediye dönüşen deprem ile ilgili de yine dalga geçen bir üsluba sahip çizimi ile tepkilerin odağına oturmuştu.

İspanya'nın Barcelona kentinde DEAŞ militanı tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 15 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırıyı fırsat bilen Hebdo, yeni sayısının kapağında yine Müslümanları hedef gösterdi. Dergi son sayısının kapağında "Ebedi barış dini İslam" sözcüklerinin yanında bir kamyonun insanları ezdiği bir resim gösteriyor. 

Barcelona saldırısını fırsat bilen derginin yöneticilerinden  Laurent Sourisseau'ya göre bu saldırının Müslümanlar tarafından İslam adına yapıldığı kesin. Bu konu bir soru işareti bile barındırmıyor.

newsmax'in haberine göre karikatüre tepkiler anında geldi. Fransız siyasetçi Stephane Le Foll, bu karikatürün son derece tehlikeli ve hedef gösterici olduğunu söylerken, bu tür hareketlere şimdi önlem alınmazsa ilerde istismara açık hale gelebileceğini savundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.