Cezayirli İmamlar kendilerine yönelik saldırıları protesto etti

Cezayirli İmamlar kendilerine yönelik saldırıları protesto etti

Cezayirli İmamlar, Skikda ve Wahran illerinde İmamlara yönelik saldırılardan sonra protesto için sokaklara döküldü. Sünni düşmanı grupların yaptığı saldırılar

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Cezayir'de geçtiğimiz hafta Skikda ve Wahran illerinde imamlara karşı düzenlenen saldırı, Skikda ilindeki imamlar taraftan protesto edildi. Skikda İslam Kültür Merkezi önünde toplanan imamlar protestonun ardından konu ile ilgili bildiri okudu.

Cezayir İmamlar Konseyi Başkanı Şayik Jaloul Hjeemi, Cezayir gibi bir yerde böyle bir saldırının gerçekleşmesine karşı duyduğu şaşkınlıklarını dile getirdi. İmamlar, Cezayir Hükümeti'ni böyle saldırılara karşı harekete geçmeye çağırırken, İmamları korumak için yasa çıkarılması da talepler içinde yer aldı.

Cezayir'de bu saldırıları son derece garip bulan İmamlar, bunun Cezayir kültürünün bir parçası olmadığını ve bu saldırıların utanç verici olduğunu söylediler.

Middleeastmonitor'un haberine göre saldırılar kendilerine sünni kovucu ismini veren saldırganlar tarafından Skikda ve Wahgan bölgesindeki imamlara karşı uygulandı. Saldırılardan bazıları cami içinde gerçekleşti. Bu durum ülkedeki imamları endişelendiriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.