Cezayir'den Gazze'ye ilaç yardımı

Cezayir'den Gazze'ye ilaç yardımı

Cezayir Kızılayı, Gazze'ye 70 ton ilaç ve tıbbi ekipman gönderecek.

Cezayir Kızılayı'nın, Gazze'ye 70 ton ilaç ve tıbbi ekipman yardımında bulunacağı bildirildi.
 
Cezayir devlet radyosuna konuşan Kızılay Başkanı Saide Bin Hebiles, Cezayir'den 70 ton ilaç ve tıbbi ekipman yüklü 3 uçağın ülkenin doğusundaki Bufarik Askeri Havaalanı'ndan Mısır'ın İsmailiyye kentine doğru yola çıkmayı beklediğini, oradan da karayoluyla Gazze'ye ulaştırılacağını söyledi.
 
Tıbbi malzeme ve ilaçlarla birlikte 50 tekerlekli sandalyenin de bulunduğu yardımların Cezayir'deki Filistin Büyükelçisi ile yapılan istişareler sonucunda belirlendiğini ifade eden Hebiles, yardımların süreceğini kaydetti.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'deki hastanelerde ilaç sıkıntısının sektörü çalışamaz hale getirdiği belirtilerek, stoklardaki ilacın yüzde 38,5'inin tükendiği duyurulmuştu.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.
 
İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.