Cezaevinden yükselen Kur'an

Cezaevinden yükselen Kur'an

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 9 hükümlü arasında Kur'an-ı Kerim yarışması düzenlendi.

Cezaevinin çok amaçlı salonda düzenlenen yarışmanın Jüri Komitesi Başkanlığı'na İl Müftü Yardımcısı Ali Osman Orum, jüri üyeliğine ise cezaevi vaizleri Yunus Özdamar ve Raşit Ertuğrul seçildi. Jürinin seçilmesinin ardından sahneye çıkan 9 hükümlü, Kur'an-ı Kerim'in çeşitli surelerinden seçilen kısa ayetleri okudular. Okunan Kur'an tilavetlerinin ardından jüri üyeleri tarafından bir oylama yapıldı. Oylama sonucu dereceye giren ilk 3 hükümlüye ödülleri takdim edildi.
 
Düzenlenen yarışma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Veysel Yüksel, etkinliğin cezaevinin eğitim birimi ve cezaevi vaizlerinin katkılarıyla gerçekleştiğini belirtti. 25 hükümlünün yarışmaya müracaat ettiğini, ancak elemelerle 9 hükümlünün yarışmaya hak kazandığından söz eden Yüksel, ''Tek amacımız kurum içerisinde olan hükümlü ve tutukluların en azından dışarıya adapte olabilmeleri ve dışarıdan kopuk olmamaları için birçok faaliyeti eğitim birimimiz aracılığıyla yapmaktır'' dedi.
 
Kur'an-ı Kerim öğrenimi konusunda cezaevinde faaliyetleri bulunduğunu dile getiren Yüksel, ''Bu arkadaşlarımız, adım adım Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor, daha sonra geliştiriyor ve tecvidli bir şekilde okumayı sürdürüyorlar. Burada amacımız, ahlaki ve dini duyguların yok olmamasını sağlamak, bunları yaşatmak ve bu tür şeyleri kurum içerisinde yaygınlaştırmaktır'' şeklinde konuştu.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.