Cezaevinden gelen namaz mektubu

Namaz kahramanlarından gelen mesajlara devam ediyoruz:

Bu mektubu cezaevinden yazıyoruz. Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? isimli kitabınız, dışarıda bulunan, sevdiğimiz bir kardeşimiz vasıtasıy-la elimize geçti. Doğrusu çok hoşumuza gitti.

Gerek Asr-ı Saadet zamanında Efendimiz (a.s.m.) ve değerli sahabîlerinin başından geçen olaylar, gerek onlardan sonra yaşayan değer-li din âlimleri hakkında vermiş olduğunuz örnekler, gerekse içinde yaşanılması en zor zaman olan ahirzamanda sizin ve çevrenizdekilerin başından geçenlerle beraber üslûbunuz çok hoşumuza gittiği için, kitabınızı birkaç günden beri elimizden düşürmüyoruz. Ve sonunda hem teşekkür amaçlı hem de bir konuda doğruluğunuza ve bilgilerinize güvenerek yardım isteme ihtiyacı duyduğumuz için bu mektubu size yazıyoruz.

Biz defalarca nefsin ve şeytanın iş birliği yaparak bizleri sürükledikleri hırgürlü olaylara karıştığımız için buraları sık ziyaret eder olduk. İnşallah bu son olur, sonuç olarak da en hayırlısı olur. Sizler daha iyi bilirsiniz ya, Allah Bakara Suresi’nin 216. ayetinde, “Belki sevmediği-niz hakkınızda hayırlıdır. Bazen de sevdiğiniz bir şey sizin için şer olabilir” buyurmaktadır. Ümit ediyoruz ki bu son olay bizim için hayırla sonuçlanır ve bu güzel ayet de bizim üzerimizde tecelli etmiş olur. Biz de bu olaylara bir son vermiş oluruz inşallah.

Demek istediğimiz, bu olaylara son vererek hidayete ermeye çalışmaktır. Bu konuda bize yardım etmek isteyen nadir ve güzel birkaç insandan birisinin de siz olmanızı diliyoruz. Bazı kişiler ve bazı olaylar bizim kafa yapımızın değişmesine vesile oldu. Şu anda üç ayları oruçlu olarak geçiriyor, Kur’an-ı Kerim’i Arapça olarak okuyor ve beş vakit namaz kılıyoruz. Elimizden geldiği kadar ibadetlerimizi yapar-ken ihlâslı olmaya çalışıyor ve namaz kılarken de huşûu yakalamaya gayret ediyoruz. İşte bizim sorunumuz burada başlıyor, çünkü ne kadar çaba göstersek de tam anlamıyla huşûu yakalayamıyoruz.

Bizim sizden ricamız, bize tam anlamıyla yardımcı olacak bir kaynak göndermeniz veya o kaynağın ismini yazmanız. Böylelikle, kurtuluşa ermeye çalışan iki kardeşinizin, Allah’ın (c.c.) izniyle kurtuluşlarında siz de bir pay sahibi olmuş olursunuz.

Yine sizler daha iyi bilirsiniz, o büyük cengâver, o büyük âlim ve o bü-yük peygamber dostu Hz. Ali’nin (k.v.) ayağına saplanan okun, tam bir huşûyla kendinden geçerek namaza durduğunda çıkarılması gibi ve Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin yürekten gelen bir sesle tespih çekmesi gibi, bizler de Yüce Mevlâ tarafından kabul edilecek, ahiret yurdunda yüzümüze çarpılmayacak namazlar kılmak istiyoruz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz. Yüce Rabbimiz, sizi, ailenizi ve sevdiğiniz insanları din gününde nimete erdirdiği kullarından eylesin.

(Cezaevinden yazan iki mahkûm)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum