Cezaevindeki gençler de camiye çağrılacak

Cezaevindeki gençler de camiye çağrılacak

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, din görevlileri cezaevlerindeki gençlerle de bir araya gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13-19 Ekim tarihlerinde kutlanacak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda bu yıl "geç kalma genç gel" sloganıyla "cami ve gençlik" konularının işleneceğini söyledi.
 
Gençlerin camiyle iletişimlerine ivme kazandırmayı amaçladıklarına işaret eden Yiğit, hafta kapsamında din görevlilerinin cezaevlerindeki gençlerle de bir araya geleceğini anlattı.
 
Gençlerin dünyasına ulaşmak için yeni bir dil
 
Yiğit, "cami ve gençlik" temasıyla caminin maneviyatıyla gençliğin enerjisini buluşturmak istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Gençliğin camiye aktif katılımını sağlamayı ve caminin gençliğe kazandıracakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Bu temayı belirlememizdeki bir diğer gayeyse camilerin mihrap, minber ve kürsülerinde görev yapan din gönüllüsü kardeşlerimizin gençliğe hitap edebilecek, onların gönül ve ruh dünyasına ulaşabilecek yeni bir dil ve üsluba kavuşmalarını sağlamaktır. Zira gençliği anlamak geleceği inşa etmektir. İslam'ın mabedi ve Kabe'nin birer şubesi sayılan camilerin safları, genç nesillerden mahrum kaldığında da o mabet kimsesiz bırakılmış olur."
 
"Ruh dünyamızı imar edebilmek için camilere muhtacız"
 
"Maalesef bugün nice camilerimiz var ki gençlerden yoksun olduğu için duvarları soluk, minareleri mahzundur" diyen Yiğit, "Cenab-ı Hak, her insana dünyada yaşayacağı bir zaman dilimi bahşetmiştir ki buna 'ömür' denilmektedir. Ömür, imar ile aynı kökten gelir. Ömür ile imar arasındaki bu irtibat sebebiyledir ki imar ile geçmeyen bir ömür, ömür değildir. Kişi gönlünü, kalbini ve yüreğini imar etmeden beldeleri, şehirleri ve yeryüzünü imar edemez. Her insan kendini imar edebilmek için ise imanın ardından ibadete, camiye ve mabede muhtaçtır" ifadelerini kullandı.
 
Gençlerin manevi değerler doğrultusunda geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte yetişmesini istediklerini dile getiren Yiğit, bunun en büyük gaye ve hedefleri olması gerektiğini kaydetti.
 
Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülükleriyle müşavirlik ve ataşelikleri tarafından hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini aktardı.
 
Etkinlikler kapsamında camilerde gençlik buluşmaları, üniversite ve öğrenci yurtlarında seminer ve paneller, gençlik çalıştayları, engelli gençlerle buluşma programları, cezaevindeki gençlerle de toplantılar yapılacağını dile getiren Yiğit, din görevlilerinin sanat eserlerinin de sergileneceğini sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum