Cezaevinde Kur’ân okumayı öğrendiler

Cezaevinde Kur’ân okumayı öğrendiler

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda açılan “Kur’ân Kursu”nu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu ve hükümlüler Kur’ân okuma programını başarıyla tamamlayarak başarı belgelerini aldılar. Tören başlangıcında, tutuklu ile hükümlüler Kur’ân-ı Kerîm ve ilâhiler okudu. Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir, törende yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarındaki infaz anlayışının değiştiğini belirterek, “Modern infaz sistemine göre hükümlü ve tutukluyu tahliye olduktan sonra ailesine kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek ilkesi benimsenmiştir. Bu ilkenin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkincisi hükümlü ve tutukluları toplumsal hayatla buluşturmak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Bu amaç doğrultusunda buradaki hükümlü ve tutuklularımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak maksadıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız” diye konuştu.
 
Kurumda eğitime verdikleri öneme dikkati çeken Özdemir, “Bugün itibarıyla kurumumuzda Açıköğretim Ortaokulu’nda 110, Açıköğretim Lisesi’nde 234, Açıköğretim Fakültesi’nde de 54 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrenci sayılarıyla ülkemizdeki tüm ceza infaz kurumları arasında kurumumuz birinci sırada yer almaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Örnek olmasını istiyoruz 
 
İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise kurs programının Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki protokol gereği gerçekleştirildiğini hatırlatarak, diğer illere örnek olması açısından rapor göndereceklerini söyledi. Kursta emeği geçen ve belge alanlara teşekkür eden Ersoy, “Bu kardeşlerimiz dinî bilgiler yönünden kendilerini gösterdiler. İmanî ve ahlâkî konularda artık buradan dışarı çıktıktan sonra da kendilerini toplumun her kesimine, bu özelliklerini sergileyecek durumda olduklarını gösterdiler” dedi. Törene, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı da katıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.