Ceylan Çalışkan'ın 'futbol' tarifi Said Nursi'yi tebessüm ettirdi

Ceylan Çalışkan'ın 'futbol' tarifi Said Nursi'yi tebessüm ettirdi

Vefat yıldönümünde rahmetle anıyoruz

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Ceylân Çalışkan 1929 yılında Emirdağ'da dünyaya geldi. Babası Mehmed Çalışkan, annesi ise Ayşe Çalışkan'dı. Yıllarca Bediüzzaman Hazretlerinin hizmetinde bulundu. 22 Ağustos 1963 yılında acı bir trafik kazası ile vefat etti.

Bediüzzaman Hazretleri ile latife yapan ender isimlerden olan Ceylan Çalışkan'ın futbol ile ilgili bir hatırası şöyle:

Ceylân Çalışkan'ın üvey kardeşi Sadık Çalışkan ile amcası oğlu Zeki Çalışkan reyahin çiçekleri toplayıp, Keçili köyü civarında Üstada götürmek, hem de orada top oynamak için, yol kenarından gidiyorlardı. Bu esnada Üstad Bediüzzaman Said Nursi faytonda, Ceylân Çalışkan ise arabanın atını sürmekte iken, yol kenarında giden kardeşini ve amca oğlunu görmüş.

Arabayı durdurarak, iki çocuğu da arabaya almışlar. Utanarak topu arkalarına saklamak istemişler. Bu esnada Bediüzzaman, "Bu nedir?" diye topu sormuş.

Zeki Çalışkan utanç içinde cevap verememiş, sadece ve sessizce, suçluluk psikolojisi içinde "Top!" diyebilmiş. Üstad ise "Bu ne işe yarar?" deyince Zeki Çalışkan daha da utanmış, ama yine Ceylân Çalışkan imdada yetişerek, topu tarif etmeye başlamıştı:

"Üstadım, bu topu atarlar, tekrar yakalamak için peşinden koşarlar" deyince Üstad "Fesübhanallah" diye tebessümle karşılamış.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum