Çeyiz Hesabı nedir? Başvuruları devam ediyor mu? Çeyiz Hesabı yaş sınırı kaç?

Çeyiz Hesabı nedir? Başvuruları devam ediyor mu? Çeyiz Hesabı yaş sınırı kaç?

Evlilik çağına gelen gençlere verilen devlet yardımı olan çeyiz hesabı henüz herkesin tam olarak bilemediği bir avantaj. Çeyiz hesabı konusunda gençlerimizin merak ettiği pek çok konu var. Yakın planlarında evlenmek olarak gençlerimiz için detaylar

Evlilik Çağına gelmiş ve planlarında evlilik bulunan pek çok genç çeyiz hesabını merak ediyor. Henüz kamuoyunun hakkında tam bilgi sahibi olmadığı Çeyiz Hesabı nedir? Çeyiz Hesabı başvuruları nasıl yapılır? Yaş sınırı var mı? gibi sorular sıkça soruluyor. Biz de sizler için bu hesabın detaylarını inceledik.

Çeyiz Hesabı nedir?

Evlilik Çağına gelmiş belli bir yaşı geçmemiş olan gençlere verilecek olan evlendirme yardımı olan çeyiz hesabından faydalanmak için öncelikle gidip bir çeyiz hesabı açmanız gerekli. Açtıktan sonra devlet yardımından faydalanabilirsiniz. Tabi ki belirli şartlarla;

Çeyiz Hesabında Yaş Sınırı var mı?

Çeyiz Hesabının yaş sınırı var. 24 yaşını geçmişler bu hizmetten yararlanamıyor. 24 Yaşını henüz geçmemiş gençler çeyiz hesabından faydalanabiliyor. 24 Yaş altı gençler dışında, 18 yaşından küçük çocuk sahibi aileler de çeyiz hesabı açtırabiliyor.

Çeyiz Hesabından nasıl faydalanabilir?

Çeyiz hesabı açtırdıktan sonra, aylık veya 3 aylık olarak çeyiz hesabına para yatırmanız gerekmektedir. Düzenli ödeme yapanlara devlet en fazla 5 Bin TL katkı verecektir. Devletten yardım alabilmek için 24 yaşından önce hesap açtıran gencin de 27 yaşından önce evlenmesi gereklidir. 24 öncesi ile 27 yaş öncesi zaman sarfında kişinin hesabına her ay en az 100 tl ile 1000 tl arası para yatırmış olması gereklidir.

Çeyiz hesabına dair yönetmelikte, vatandaşların bankalara yapacakları bireysel başvurularla açılacak çeyiz hesaplarına, belli şartlar sağlandıktan sonra devlet en fazla 5 bin TL katkı yapacağı belirtiliyor. Yönetmelikteki düzenlemeler şöyle:

-Ortak hesap açılamaz. Bir kişi birden fazla hesap açamaz, hesap bankalar arası taşınamaz.

-18 Yaşından küçükler velileri ile hesap açabilir.

-Hesabı açan kişi 1 defaya mahsus 15 bin tl'ye kadar büyük paralar yatırabilir.

-Ödemeler aylık veya 3 ayda bir olacak.

-Ödemeler en az 100 tl, en fazla 1000 tl olabilir.

Çeyiz Hesabı başvuruları devam ediyor. Çeyiz hesabına nasıl başvurulacağı ile ilgili önümüzdeki günlerde bilgiler paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.