Çevreci binaya harç müjdesi

Çevreci binaya harç müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İstanbul'da yapılacak çevreci binalar için müjdeyi verdi: Çevreye duyarlı bina yapanlar belli harçlardan muaf olacak.

Dünya Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler (BM) 69'uncu Genel Kurul toplantıları için Genel Sekreter Ban-Ki Moon'un davetlisi olarak gittiği ABD'nin New York şehrinde düzenlenen İklim Zirvesi'ne katıldı.
 
TEŞVİK GELEBİLİR
 
Çevreye duyarlı bina yapanların belirli harçlardan muaf olmasını destekleyebileceklerini kaydeden Topbaş 'İmkanları koyarsanız insanların buna gönüllü olacağını düşünüyoruz' dedi. Topbaş, birçok ülkenin ve şehrin iklim değişikliğini önlemek için ayrı çalışmalar yürüttüğünü ancak bu çalışmaları bütüncül hale getirmek gerektiğini söyledi. Dünyada iklim konusunda bir farkındalığın oluşmasından ve yerel yönetimlerin en üst düzeyde bu sürece dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Kadir Topbaş, daha önceki iklim zirvelerinde hükümetlerin bir araya gelerek toplantılar yaptığını hatırlattı.
 
METRO YAPMAYA MECBURUZ
 
Karbondioksit salınımını azaltmak için birçok adım attıklarını belirten Topbaş, 'İstanbul'da günde 15 bin ton çöp topluyoruz ve bu çöpten 160 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar enerji elde ediyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyon ton karbondioksit salınımını engellemiş olacağız. Dünyada belki de kendi kaynaklarından metro yapan tek belediye biziz. Buna mecburuz, çünkü kentteki fosil yakıt kullanımı modern toplu ulaşım araçlarıyla bertaraf edilebiliyor' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.