Çevre için 1 saat karanlık

Çevre için 1 saat karanlık

'Dünya Saati' etkinliğinde dünyadaki büyük şehirlerle beraber İstanbul'da da sembol binaların ışıkları söndürülecek.

Çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan organizasyon 29 Mart'ta.
 
Başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çevre hareketi 'Dünya Saati' dolayısıyla, 29 Mart'ta 20.30 - 21.30 saatleri arasında, ışıklar dünya için kapatılacak. Etkinlik kapsamında, Paris'te Eyfel Kulesi, Roma'da Kolezyum, New York'ta Empire State Binası ile Times Meydanı, Londra'da Big Ben ışıklarını kapatacak.

GELECEĞİMİZ İÇİN

Moskova'da Kremlin Sarayı, Çin Seddi ve Piramitler gibi şehirlerin sembolleri olan birçok ikonik yapı da, bir saatliğine ışıklarını kapatacak. Etkinliği organizatörü World Wide Fund for Nature Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, Dünya Saati'nin, sürdürülebilir bir gelecek için atılması gereken adımları tanımlamadığını belirterek, şunları kaydetti:

BASİT AMA ANLAMLI

'2 milyar insan, bu küresel etkinliğe katılarak, gezegenimizin kötü gidişatına dur demek istiyor. Işıkları kapatmak gibi basit ama anlamlı bir eylemle, tüm insanları aynı çatı altında toplayan Dünya Saati, karar vericileri, kurumları, sivil toplumu, basını ve bireyleri aynı anda hareket etmeye çağırarak, aslında çözümün anahtarını işaret ediyor.'

Yüzlerce kurum katılıyor

Etkinliğin yedinci kez gerçekleştirileceği Türkiye'de, kampanyaya 22 valilik ve belediye, 400'den fazla kurum katılım sağlayacak. Türkiye'de başta Boğaz köprüleri olmak üzere Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Galata Kulesi, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Topkapı Sarayı ışıklarını kapatarak, kampanyaya destek oluyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.