Cevdet Berk, Hakk'a Yürüdü

Cevdet Berk, Hakk'a Yürüdü

Risale-i Nur'un Malatya’daki ilk talebelerinden Cevdet Berk vefat etti.

Yıllardır eğitim hizmetleri için fedakarca koşturan Berk, ölümünden bir gün önce aile fertlerine son dersini yaparak eğitim çalışmalarına destek olmalarını öğütledi.
 
1980 yılların başından bu yana Risale-i Nur hizmetine gönül veren Berk, yaklaşık bir ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, yoğum bakım servisinde tedavi edilmişti. 85 yaşındaki Berk, sabaha karşı Allah (CC) rahmetine kavuştu. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini de gören eğitim gönüllüsü Malatya Şehir Mezarlığı Camii’nde kılınan cuma namazı sonrası defnedildi. Cenaze namazına bu büyük gönül insanının hizmetleriyle tanıyan yüzlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Berk için Yasin-i Şerifler okundu.
 
Berk’in yakınındaki insanlardan Abdullah Bulut, eğitim hizmetlerine yıllarca birlikte koşturdukları Cevdet Berk’i 3 gün önce rüyasında gördüğünü belirtti. Bulut, şöyle devam etti: “Onunlar birçok kez öğrencilere, eğitim faaliyetlerine destek olmak için birlikte çalışmalara katıldık. Çok değerli, fedakar bir insandı. 3 gün önce rüyamda gördüm Cevdet Ağabeyi. Cuma kılmak için abdest almaya hazırlanan 3 kişiyiz. Cevdet ağabey rüyamda sendeledi koluma düştü. O an kollarımda cansız kaldı. Aynı şekilde bu büyük insan cuma günü son yolculuğuna uğurlandı. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu yaşına kadar İslam hizmeti için varını yoğunu vakfetti.” dedi.
 
Berk’in ailesi kendilerinde şaşkınlığa neden olan bir anıyı şöyle anlattı; “1 ay önce kalp krizi geçirdiği için hastaneye kaldırdık. Birkaç gün önce de hastaneden taburcu oldu. Evde tedavisi sürüyordu. Çok bitkin, halsiz ve hasta olduğu için ayağa kalkamıyordu. Ancak hayata gözlerini yummadan 1 gün önce aile fertlerini bir odada topladı. Dini ders yaptı. Çocuklarına eğitim çalışmalarına destek olmalarını öğütledi.” 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.