Çerkezköy'de 9 milyon hastaya 'Deva' olacak

Çerkezköy'de 9 milyon hastaya 'Deva' olacak

Tesiste üretilecek ilaçlar Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltıp, 5 milyon astım ve 4 milyon KOAH hastasına şifa verecek.

Deva'nın 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği İnhaler İlaç Üretim Tesisi, Çerkezköy'de kapılarını açtı. Astım ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalıklarının tedavisinde kullanılacak ürünlerin üretileceği tesis sayesinde Türkiye'de ithal edilmek zorunda kalınan inhaler ilaçları için devletin kasasından döviz çıkmayacak. Tesisin 4 ay gibi rekor sayılacak bir sürede tamamlandığını anlatan Deva Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Philipp Haas, yaklaşık 5 milyon astım ve 4 milyon KOAH hastasına çare olacağını söyledi. Haas, "İnhaler İlaç Üretim Tesisi'nin hizmete girmesiyle Deva'nın “Çerkezköy -1 Yerleşkesi” olarak adlandırdığı 52 bin metrekare arazi üzerine kurulu mevcut 32 bin metrekarelik kapalı alandaki tesislerine 1700 metrekare daha kapalı alan eklendi. Yeni tesiste tek vardiyada yılda 2 milyon aerosol vial, 180 milyon kuru toz kapsül ve 23 milyon BFS vial  üretilecek. Böylece söz konusu kapasitesiyle DEVA Çerkezköy İnhaler İlaç Üretim Tesisi, Türkiye'de tüm inhaler ürün çeşitlerini barındıran en büyük tesis konumuna yükselecek" dedi. Haas tesisin son 7 yılda gerçekleştirdiklerini birçok projeden sadece biri olduğunu belirterek, "Deva Holding olarak son 7 yılda yaklaşık 500 milyon TL yatırım yaptık. Şu an üzerinde durduğunuz alan Farmasötik konusunda Avrupa'nın son 10 yıldaki en büyük yatırımıdır. Ayrıca Türkiye'de bu alandaki en büyük doğrudan yabancı yatırım. Öncelikli olarak Türkiye pazarı için üretim yapacağız. Bu tesisten önemli ürünler ihraç etmeyi de planlıyoruz” diye konuştu. Philipp Haas, yapılan tahminlere göre dünya ilaç sektöründe İnhaler pazarının 2018 yılında yaklaşık 60 milyar dolara ulaşacağını ve yüzde 40'la en büyük talebin yine ABD'den geleceğinin altını çizerek asıl ihracat hedeflerinin ABD ve Avrupa pazarları olduğunu vurguladı. Deva'nın dünya standartlarındaki Çerkezköy İnhaler Tesislerinde 21 üretim personeli ve Inhaler ürün geliştirmelerinde 10 Ar-Ge personeli görev alacak. Yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlanacak.

TÜRKİYE'NİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Tesis AK Parti milletvekilleri ve DEVA Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas'ın katıldığı  törenle hizmete açıldı. Yılda yaklaşık 500 milyon kutu ilaç üretim kapasitesine sahip Deva, öncelikli olarak Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.