Çerçevesiz ve çift kameralı: Xiaomi Mi Note 2

Çerçevesiz ve çift kameralı: Xiaomi Mi Note 2

Xiaomi'nin merakla beklenen yeni amiral gemisine yönelik detaylar netlik kazanıyor.

Bu senenin başında çıkardığı ilk Mi Note ile Samsung Galaxy Note serisinin Çin'deki hakimiyetine büyük darbe indiren Xiaomi'nin tabletfon formundaki amiral gemisinin halefine yönelik detaylar netleşiyor.

Çin'in önemli sızıntı kaynaklarından @KJuma'nin Weibo üzerinden yayımladığı Xiaomi Mi Note 2'nin renderlarına baktığımızda modelin neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip olduğu, selefinden farklı olarak fiziksel ana ekran tuşuna kavuştuğunu -ki bu tuşun altında parmak izi okuyucusu yer alıyor- ve en önemlisi de çift kamera düzeneğine evsahipliği yaptığını görüyoruz. 

Çift kameranın pratikteki anlamı normal çekim yapan ana arka kameraya ek olarak bir de derinlik algısı oluşturmaya yarayan yardımcı arka kameranın olması demek. Bu sistemin nasıl işlediğini HTC One M9+ incelememizde detaylıca ele aldığımızdan bir kere daha tekrar etmiyoruz.
Gelelim diğer temel detaylarına:

> Android 5.1/6.0 (+MIUI 7 arayüz)
> 5.7-inç (2560x1440) IPS ekran
> Snapdragon 820 yongaseti
> 4GB RAM
> 32/64GB dahili hafıza
> 23/12MP arka ve ön kameralar
> 3500mAh batarya (hızlı şarj destekli)
 
Snapdragon 820'nin bize işaret ettiği gibi modelin çıkış tarihi önümüzdeki yılın ilk çeyreği. Fiyatı henüz belli değil ama Xiaomi'nin kendisi gibi Çin menşeli rakiplerine kıyasla çok da maliyet odaklı bir strateji geliştirmediğini biliyoruz. Tabii yine de Apple'ın yanında çok daha uygun bir fiyatlandırmaya sahip.

Örneğin Mi Note 64GB'ın halihazırdaki Çin Fiyatı 3,000 yuan yani ortalama 470 dolar. Muhtemelen bu model de aynı fiyattan çıkar. Karşılaştırmak açısından iPhone 6S Plus'ın 16GB'lik giriş versiyonunun bile yaklaşık 6,100 yuan, yani iki katından daha pahalı(!), olacağını söyleyelim ki kafamızda şekillensin olay. Bu arada Note 4'ün Çin fiyatı da 3,000 yuan yani Mi Note ile aynı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.