Cep telefonu ile ancak orada konuşabiliyorlar

Cep telefonu ile ancak orada konuşabiliyorlar

Ağrı'nın Hamur ilçesinde bir mahallede GSM operatörlerinden belirli noktalardan sinyal alabilen vatandaşlar, şebekeye ulaşabilmek için çareyi ağaçlara ve yüksek kesimlere çıkmakta buluyor

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki 75 haneli Buzhane Mahallesi'nin sakinleri, cep telefonuyla iletişim kurmakta zorlanınca değişik yöntemlere başvuruyor. Sorunlarına çözüm bulunması için ilgili yerlere başvuran vatandaşlar, bu konuda yetkililerin desteğini bekliyor.

Mahalle muhtarı Mehmet Karaboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1958 yılında mahalle olduklarını, ilçe merkezine yakın olmalarına rağmen telefonla ilgili sorunlarının halen çözülmediğini söyledi. Şebekenin çektiği alanlarda ağaçlara, direk ve yüksek kesimlere çıkarak yakınlarına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Karaboğa, "Erkekler tepelere çıkabiliyor ancak kadınlar yaz aylarında çıkıp görüşme yapabiliyorlar. Yetkililerden rica ediyorum halkımızın telefon sorununu çözsünler. Mahallemize şebeke getirilsin" dedi.

Mahalle sakinlerinden Tevfik Bağlan da telefonla konuşabilmek için değişik yöntemlere başvurduklarını söyledi. Bağlar, ailelerin gurbetteki yakınlarına veya askerdeki çocuklarına ulaşmakta güçlük çektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Bayanlar ağaçlara yüksek tepelere çıkamadıkları için uzaktaki askerdeki yakınları hakkında çıkan birinden bilgi almaya çalışıyor. 'Acaba benim oğlum nasıldır, ne dedi?' Biz erkekler ilçe merkezine gidebiliyoruz telefonla rahat şekilde oralarda konuşuyoruz. Fakat hanımlarımız özellikle askerde çocukları olanlar zor durumdalar. Yetkililer bize baksın yardım etsinler. Telefon şebekesi çekilsin" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.