Cep telefonları için yaptığı 'Kur'an uygulaması' ile gündemde

Cep telefonları için yaptığı 'Kur'an uygulaması' ile gündemde

Müslüman gençlerin katıldığı bir vakfın başkanlığını yürüten Zeena Qureshi, 26 yaşında olmasına rağmen yaptığı cep telefonu uygulaması ile o ülkede isim yapmayı başardı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Zeena Qureshi, 30 kişilik bir ekip ile İngiltere'de yapılmış en büyük cep telefonu uygulamalarından birini yaparak isminden söz ettiriyor. Gençlerin yoğunlukta olduğu 'Ananas' (pineapple) adlı bir derneğin başkanlığını yürüten 26 yaşındaki Zeena öncülüğünde yapılan 'Kur'an-ı Kerim uygulaması' benzerlerinden biraz daha farklı.

Qureshi, bu cep telefonu uygulaması ile hem terörizm ile, hem de İslam düşmanlığı ile aynı anda savaşmayı hedefliyor. Uygulama, sıradan bir cep telefonu uygulaması değil. Pek çok fonksiyona sahip. Yapay zekası son derece güçlü olan 'Kur'an-ı Kerim uygulaması', içinde sadece Kur'an-ı Kerim'i değil, kullanıcıların iyi vakit geçireceği pek çok yarışmayı, karşılaştırmayı ve bilgileri barındırıyor.

Dünyadan pek çok farklı Müslüman alim ile koordineli çalışma yapan ekip, kullanıcılarına İslamiyet hakkında temel bilgileri sorarak bir yarışma düzenliyor. Ayrıca uygulamanın içindeki bilgi haritaları da Müslüman olmayan kişilerin kafalarındaki İslamiyet'e dair soruların cevaplanması için de tasarlanmış. Qureshi, bu özellik ile uygulamanın İslam'a karşı önyargı besleyen kişileri bilgilendireceğini düşünüyor.

Uygulamanın terör sorununa nasıl çare olacağı sorulduğunda Qureshi; "Bağlamsız bilgi, bilgi değildir. Terörizm yanlılarının kendileri için çevrimiçi pazarlama yapan çok sayıda insanı var. Hassas, savunmasız bireyleri hedef alıyorlar. Bu insanlar cevap arıyorlar. İslami bilgilerin ana hatlarıyla çizildiği bir yere gelmeleri gerekir." ifadelerini kullanıyor.

Standart.co.uk'in haberine göre Qureshi ve ekibinin 3 yıl harcaladıkları uygulama, yaşayan bir Kur'an-ı Kerim uygulaması ile İngiltere'de son derece popüler olmuş durumda. İslam Düşmanlığı ve terör sorunları ile boğuşan İngiltere'nin ihtiyacı olan yaklaşımı da sağlamış gibi görünüyorlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.