Cennet elması hasatı başladı

Cennet elması hasatı başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 'cennet elması' olarak adlandırılan hurma hasadına başlandı.

Mahir Alan'ın haberi

 
Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Karaburun, Azaplı, Kekikli ve İnekli köylerindeki 500 dönüm alanda ekimi yapılan hurmanın hasadına başlandı. Bu yıl yaklaşık 3 bin ton civarında hurma hasadı yapılması beklenen ilçede, toplanan ürünler ise kilosu 1 lira ile 1 lira 30 kuruş arasında satışa sunuluyor.
 
Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Özkan Yaşar, ilçedeki 3 köyde hurma ekimi yapıldığını söyledi. 500 dönüm alanda ekim yaptıklarını ve ilerleyen yıllarda hurmanın ekim alanlarını genişleteceklerini belirten Yaşar, bu yılki rekoltenin 3 bin ton civarında olduğunu ifade etti. Çiftçilerin kooperatifleşemediği için hasadı yapılan hurmanın ucuza satıldığını ve kilosunun 1 lira civarına olduğunu kaydeden Yaşar, şöyle konuştu:
 
"Rekolte oranımız yıllık 3 bin ton civarında. Kooperatifleşme olmadığı için üreticimiz kendi ürettiğini parça parça kendi imkanları ile satılıyor. Bu konuda sıkıntıyı gidermek için bizim hedefimiz hurma üreticileri birliği kurarak ihracata yönelmek ve üreticinin daha fazla kazanmasını sağlamak. Bu eksiğimizi de yakın zamanda gidereceğiz." 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.