Cemile Bayraktar'ın Said Nursi ve 15 Temmuz ayıbı

Cemile Bayraktar'ın Said Nursi ve 15 Temmuz ayıbı

Attığı twit Yeni Şafak yazarına yakışmadı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kimilerinin kasıtlı, kimilerinin de yanlış sahip olduğu bilgiden kaynaklı yaptığı yorumlara bir yenisini Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar ekledi.

Daha 17-25 Aralık darbe girişimi gerçekleşmeden Nur cemaatleri, Fetullah Gülen ve taraftarlarına tepki göstermiş ve alakayı kesmişti. Ardından gelen 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu tepki giderek arttı.

15 Temmuz akşamı ise dersanelerde Kur'an-ı Kerim okudular, dua zinciri oluşturdular. Sokaklara, meydanlara çıktılar. O gece Nur talebeleri şehit oldu. Buna rağmen bazıları Nurcular ile Fetöcüleri bile bile bir gösterme gayretine girdi.

Özellikle 15 Temmuz'un yıldönümünde Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar‏'ın attığı bir twit ona yakışmadı. Nur talebelerinin neredeyse tamamı FETÖ karşıtlığında birleşirken Bayraktar'ın kullandığı cümleye tepki gösterildi.

Kimler olduğu belli olmayan hesaplar üzerinden genellemeci haksız bir yorum yapan Bayraktar, "Said Nursi'yi referans gösteren bazı tiplere dikkat ediyorum, güya FETÖ'den değiller ancak 15 Temmuz aleyhinde tek satır cümleleri yok" twitini attı. Ve ardından yine twitterdan bir çok tepki aldı. Bazıları şöyle: 

Bediüzzaman ve talebeleri bu ülkenin sigortalarından biridir

Müfid Yüksel‏: "Bu defa hedefte Bediüzzaman mı var? Fetö ayrı Bediüzzaman ayrı.  Birbirine karıştırmayın."

Metin Karabaşoğlu‏: "her kap, er veya geç, içindekini ifşa ediyor. ama doğrudan bediüzzaman, risale-i nur ve nur talebeleri ile evvelden kalma bir meseleleri var anladığım kadarıyla. fetullahçılar kendilerine hiçbir zaman nurcu dememişken onlar fetullahçılara ısrarla nurcu dediler hep. sahiden bilmediklerinden mi acaba?"

Nurbaki‏: "Bu ne gereksiz bir genelleme, o gün sokaklara çıkan, hatta gazi olan nur talebelerine hakaret en başından. Ayıp yaptığınız. 

Daha 17 aralıktan tarafını net ifade eden, her seferinde Erdoğan'a desteğini aleni gösteren Nur cemaatine ve talebelerine sırf kişisel mesafesinden dolayı, "nursici" gibi garip bir ifadeyle yaptığı niyet okumasını, geniş bir paranteze koymanın itibar suikastinden farkı nedir

Seyit Ali Tutkun: "FETÖ'nün darbe girişiminden cesaret alıp üstü kapalı Bediüzzaman'a ve Nur Talebelerine saldıranlar her geçen gün artıyor, ibretle izliyoruz. Nurcu değilim ama şunu bilmelisinizki Üstad Bediüzzaman ve talebeleri bu ülkenin sigortalarından biridir. Daha fazla çirkinleşmeyin derim...

Beytullah Tokgöz‏: "O gece mahmut efendi cemaati, menzil cemaati ve şeklinden anlayamadığımız bilumum vatandaş dışardaydı. Allâh hepsinden razı olsun. Köprüde gazi olanlar, beştepede ise şehit nurcular var. Darbe gecesi tanıdığım 20 nurcu arkadaş varsa 15 i dışardaydı sabaha kadar.  Üstelik köprü, kısıklı gibi stratejik yerlerde. (Sayılar örnek)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum