Cemal Erşen dualarla uğurlandı

Cemal Erşen dualarla uğurlandı

Hayrat Vakfı ilmi araştırmalar heyeti üyesi Cemal Erşen dualarla toprağa verildi

Himmet Uç-RİSALEHABER-ISPARTA
Hayrat Vakfı ilmi araştırmalar heyeti üyesi Cemal Erşen dualarla toprağa verildi. Önceki gün genç yaşta kalp krizinden vefat etmişti. 1970’lerin başında doğan Cemal Erşen, Hüsrev Altınbaşak Ağabeyin muhibbanları arasında, onun tarzına, Bediüzzaman’ın öğretisine sadakatle ömrünü tamamladı. Yaptığı Risale dersleri etrafında bir hayranlar grubu oluşturmuştu. Sadakati, ihlası ve metinlere olan vukufiyeti ile karizmatik bir kişilik sahibiydi.
Sabah erken saatlerde Isparta’ya getirilen naaşı Hayrat Vakfı kurucusu merhum Seyyid Ahmet Hüsrev Altınbaşak’ın evinde ağırlandı. Öğlen saatlerinde konvoy halinde Terminal Camiine götürüldü. Camide Hayrat Vakfı temsilcisi tarafından kısa bir ders yapılmasının ardından Yasin-i Şerif okundu.
Terminal Camii böyle bir kalabalık ile karşılaşmamıştır. Kalabalık cemaat saygı ve sükunet içinde cenazede bulundu. Namazı Hayrat Vakfı Başkanı Hacı Hafız Said Nuri Ertürk kıldırdı. Cenaze Hüsrev Altınbaşak’ın kabrinin bulunduğu Doğancılar kabristanında toprağa verildi.
Cemal Erşen, İrfan Mektebi dergisinde yazdığı makaleleri ile dikkati çekti. Üslubu, heyecanı, Bediüzzaman’ın eserlerinde yapmış olduğu değerlendirmeler özel bir kabiliyet olduğunu gösteriyordu. Birçok sempozyum ve panellerde görev aldı, Hayrat Vakfı’nın kurban organizasyonlarında çalıştı.
Bediüzzaman’ın talebelerinin toplumu imani bir kavrayışla nasıl derinden etkilediğini bu cenaze namazı bir kez daha ortaya koydu. Öldürdük sandıkları dinin nasıl müminlerin tesanüdü ve ihlası ile ayakta olduğunu bu semavi görüntüler ortaya koydu.
Merhuma Allah’tan rahmet ve nur talebelerine sabır ve metanet ve yeni Cemal Erşenler yetiştirmek ümidi ile…

Fotoğraflar için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum