Cemaatten teneke minareye büyük ilgi

Cemaatten teneke minareye büyük ilgi

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Feke-Kozan karayolundaki 42 yıllık cami, 12 metrelik tenekeden minaresiyle dikkat çekiyor.

Cami imamı Cebrail Batuge, AA muhabirine, 1972'de yaptırılan caminin 40 yıl minaresiz hizmet verdiğini, Kozan-Feke karayolundaki ibadethanenin, mimarisi eve benzediği ve minaresi olmadığı için seyahat edenler tarafından fark edilemediğini söyledi.
Batuge, bir hayırseverin katkısı ile 2 yıl önce bin 800 lira harcayarak tenekeden minare yaptırdıklarını belirterek, 12 metre minare sayesinde karayolundan geçenlerin camiyi fark ettiğini, bu sayede cemaat sayısının arttığını kaydetti.
Minarenin, düşük maliyeti ve kolay yapılmasından dolayı Feke'nin bazı köylerindeki minaresiz camilere örnek olduğunu da anlatan Batuge, şunları söyledi: "Camimiz, yol kenarında olmasına rağmen minaresi bulunmadığı için fark edilmiyordu. Hayırsever bir vatandaşımız, hayır için parası bulunduğunu ve camiye abdesthane yaptırmak istediğini söyledi. Biz de minare yapılmasının daha doğru olacağını söyledik.

Cami bahçesinde beton veya taştan minareye yeterli alan olmaması, maliyetin yüksek çıkması sebebiyle çözümü, soba borusu üretilen tenekeden minare yaptırmakta bulduk. Rüzgardan devrilmemesi için de çelik halatlarla sabitledik. Bazıları minareyi füzeye benzetse de artık burada bir cami olduğu fark ediliyor. Zaten ses sistemi olduğu için eskisi gibi minarelere çıkmak gerekmiyor. Amacımıza ucuz ve pratik şekilde ulaştık."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.