Cemaatler ve tarikatler için bunu diyen asker bu toplumun çocuğu değildir

Cemaatler ve tarikatler için bunu diyen asker bu toplumun çocuğu değildir

Yusuf Kaplan tepki gösterdi: Çok tehlikeli bir dil bu!

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bir televizyonda, “cemaatler ve tarikatler temizlenmezse, iç savaş çıkar” sözlerini sarfeden bir asker için, "bu toplumun çocuğu değildir ve bu toplumun mezarını kazıyacak tehlikeli işlere davetiye çıkaran tehlikeli bir türedidir!" dedi.

İslâm’ın dışında bu topluma ruh verecek bir kaynak yok

Toplumun asgarî değerleri, müşterekleri bulunduğunu belirten Kaplan, "Bu toplumda, bu değerlerin, anlam haritalarının kaynağı İslâm’dır; İslâm’ın dışında bu topluma ruh verecek, iyi, doğru, güzel fikri verecek, bir kaynak yok. İslâm’ın dışındaki her şey, Batı’dan ithal" şeklinde yazdı.

Geçenlerde bir asker, “cemaatler ve tarikatler temizlenmezse, iç savaş çıkar” dedi!

Toplumun asgarî müştereklerinin, değerlerinin yaşatıcısı ve gelecek nesillere aktarcısı kurumların başında cemaat ve tarikatlerin geldiğini vurgulayan Kaplan, bu kurumlara karşı son dönemde tehlikeli bir dil kullanıldığını söyledi ve yazısını şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda cemaatlere ve tarikatlere karşı operasyon yapılmasını dillendiren kişiler şurda burda cirit atıyor... Geçenlerde bir asker, bir televizyonda, “cemaatler ve tarikatler temizlenmezse, iç savaş çıkar” dedi!

Çok tehlikeli bir dil bu!

Çok tehlikeli bir söylem!

Sömürgeci, mankurtlaşmış, başkalarının askeri bir kafa bu kafa!

Söylemek bile gereksiz: Cemaatlerin, tarikatlerin siyasetle, ticaretle bu kadar içli dışlı olması, varlık nedenlerine aykırı.

Ama bütün kurumların laikleştirildiği; televizyonların, sosyal medyanın bütün değerlerimizi kurşuna dizdiği; eğitim sisteminin, medyanın, kültür dünyasının mankurtlaşmış kuşaklar yetiştirdiği, bu ülkenin insanlarını zihnen sömürgeleştirdiği bir ortamda bu toplumun İslâm’la, en temel varoluşsal değerlerimizle canlı, dinamik ilişkiler kurmamızı sağlayan yegâne kaynak cemaatler ve tarikatler oysa.

Kim ki, cemaatlerin ve tarikatlerin temizlenmesini istiyorsa, bilin ki, o kişi, bu toplumun çocuğu değildir ve bu toplumun mezarını kazıyacak tehlikeli işlere davetiye çıkaran tehlikeli bir türedidir!

CEMAATLER ÜZERİNDEN İKTİDAR SAVAŞI YAŞANIYOR!

Cemaatler, elbette, kendilerine çeki düzen verecek. Elbette denetime açık olacak.

Cemaatlerin, tarikatlerin bu toplumun ruhu, ruhkökleri olan İslâmî değerlerimizin en önemli koruyucu kaynakları olduğunu unutur da, hedef tahtasına yatırma aymazlığı sergilersek, gelecek kuşaklara bunun hesabını veremeyiz...

Bu toplumun en eski, en köklü kurumlarından sözediyoruz.

Cemaatler ve tarikatler üzerinden bir iktidar savaşı yaşanıyor: Bazı uç, militan, Kemalist şebekeler, fırsatperestlik yaparak siyasî iktidarı etkisiz hâle getirmeye ve böylelikle bu toplumun ruhköklerini kurutacak tehlikeli operasyonlara davetiye çıkarmaya çalışıyorlar!

Değerlerin aşındığı, müthiş bir yozlaşmanın yaşandığı, insanların yıllarca mahkemelerde süründüğü, şiddetin, cinayetlerin, tecavüzlerin, boşanmaların tavan yaptığı, ailenin çatırdadığı, farklı toplum kesimlerinin iğrenç yöntemlerle iktidar savaşları verdikleri bir zaman diliminde sakinleşmeye, durup düşünmeye, kalıcı, köklü, güçlü ve âdil bir hukuk sistemi inşa etmeye ihtiyacımız var.

Parti politikaları, sınıfsal çıkarlar değil, partiler üstü, sınıflar üstü, kesimler üstü değerlerimizin kilit kavramlarını oluşturan ehliyet ve liyakat, güven ve ahlâk’ın iktidarı bizi “kurtarabilir” ancak.

O yüzden şunu bilir, şunu söylerim: Güçlü ve âdil bir hukuk sistemi âcil şart!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum