Cemaatler, medreseler çözüm sürecine katkı vermeli

Cemaatler, medreseler çözüm sürecine katkı vermeli

İHH İnsani Yardım Vakfı çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır'da Ortadoğu'da Kürtler ve Barış konulu uluslararası bir sempozyum düzenliyor

Sümeyye Ertekin'in haberi:

İki gün sürecek sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından bir çok konuşmacı katılıyor. 

Bundan sonra silahların bir daha konuşmasının pek mümkün olmadığını ifade eden Müfid Yüksel "Silahların geri gelmesini buradaki halk da istemez. Çünkü iki senedir silahsız bir ortamda yaşıyor. Bu barış ortamından geri dönüş istemez. Bundan sonra silaha başvuran kaybeder. Devlet kanadı da olsa PKK kanadı da olsa silaha başvuran kaybeder." dedi.

"Çözüme her kesim dahil olmalı"

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İHH Başkanı  Bülent Yıldırım ise çözüm sürecine toplumun her kesiminin katkı yapması gerektiğini dile getirdi:

"Kanaat önderlerini, STK'larını, medrese hocalarını hepsini çözüm sürecine katlıka bulunmaya davet ediyorum. Tarih bu tarihtir. Geçmişi bırakın gelecek sizindir. Herkes görevini yerine getirmek mecburiyetindedir. Asla bir toplumun dokusu ile oynayarak barış olmaz. Bu toplumun dokusu İslamdır. Bu toplumun dokusundan İslama aykırı bir kitle çıkararak onun üzerinden barış yapamazsınız. Nasıl ki örgütü ve siyasi kanadını bu barış görüşmelerinde inkar edemezsek medrese alimlerini de inkar edemeyiz. Toplumun büyük kesimini de inkar edemeyiz. Toplumun büyük kesimi de harekete geçmeli ve demeli ki "Biz bu çözüm sürecini istiyoruz. Tüm STK'lar, cemaatlar, kanaat önderleri bir araya gelmeli."

Aljazeera

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum