Cemaat ve tarikatlar tartışılıyorsa o kanun kalkmalı

Cemaat ve tarikatlar tartışılıyorsa o kanun kalkmalı

Cemaat ile tarikatların şeffaflaştırılması ve denetlenmesinin yollarının tartışıldığını hatırlatan Akif Beki, o kanun kaldırılsın dedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Akif Beki, "Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına dair kanunun gevşetilmesi ya da kaldırılmasının zamanı belki de geldi" dedi.

Cemaat ile tarikatların şeffaflaştırılması ve denetlenmesinin yollarının tartışıldığını hatırlatan Beki, Hürriyet'teki yazısında, "Tartışmayı kenarından köşesinden tutmuş biri olarak gelinen noktayı aktarıyorum. İlahiyat camiasında tekke ve zaviyelerin kapatılması kanunu sorgulanıyor. FETÖ türü yapıların bir daha başımıza bela olmaması için cemaatlerle tarikatların denetim altına alınması şart deniyor. Ama yasal statüye kavuşturulmalarının önünde yasal bir engel var, tekke ve zaviyeleri kapatan devrim kanunu. İşte önce onun kaldırılması gerektiği savunuluyor" şeklinde yazdı.
 
"Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına dair kanunun gevşetilmesi ya da kaldırılmasının zamanı geldi" diyen Beki, yazısını şöyle sürdürdü:

"Devrim kanununa dokunmanın riskleri olmaz mı? Toz kaldırmayı, ortalığı fena halde karıştırmayı göze almak gerekir.
 
İrtica paranoyasını istemeseniz de depreştirecek, karşı devrim duyarlılıklarını tetikleyecek, ‘laiklik elden gidiyor’cu eski rejim bekçilerini teyakkuza geçirecek bir adım.
 
Oysa aslında önerilen değişiklik, varsa cemaat ve tarikatların oluşturduğu bir tehlike potansiyeli, onu kontrol altına almayı sağlayacak. Yani endişeye mahal yok. Karanlıkta ve denetim dışı iş görmelerindense bırakalım dini yapılar gözümüzün önünde faaliyet göstersin. Bırakalım bir denetim mekanizmasına tabi olsunlar.
 
Tekke ve zaviyelerin kapatılmasına dair kanunun gevşetilmesi ya da kaldırılmasının zamanı belki de geldi. Getirip götüreceklerini neden soğukkanlı bir şekilde masaya yatıramayalım?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum