Cemaat ve tarikatlar Ayasofya çalışması yapmıyor

Cemaat ve tarikatlar Ayasofya çalışması yapmıyor

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "Birleşmemek konusunda öylesine kararlıyız ki, yüz Müslüman dernek, vakıf, cemaat, tarikat bir araya gelip Ayasofya için birlikte çalışma yapamıyor" dedi.
 
1950’li ve 60’lı yıllarda Müslümanların bugünkünden daha fazla emr-i mâruf ve nehy-i münker yaptığını, 70’li yıllarda müstehcen yayınlara karşı islamî kesimin etkili ve sert tepkisinin olduğunu hatırlatan Eygi, "Hattâ bu konuda kitaplar bile yayınlanıyordu. Bugün oldukça geniş bir hürriyet ve imkan var ama Müslümanlardaki iyiliği emr etmek, kötülüğü yasaklamak şuuru çok erozyona uğradı" dedi.
 
Demokrasilerde baskı gruplarının varlığına işaret eden Eygi, Müslümanların güçlü, etkili, dediğini yaptıran, çekindiren baskı grupları oluşturamadığını söyledi.
 
Müslümanların dağınık olmaları sebebiyle hiçbir konuda ağırlıklarını koyamadığını ileri süren Eygi, sözü Ayasofya'ya getirdi ve şunları yazdı:
 
"Kötü kalpli bir kadın ayaklarıyla çiğneyip ezerek iki küçük kedi yavrusunu vahşice öldürünce, islamî kesim ne yaptı? Binlerce cemaatimiz, vakfımız, derneğimiz var, bunlardan kaçı bu vahşeti bir bildiri yayınlayıp protesto etti? Maalesef bu konuda küçük bir inilti bile çıkmadı.
 
"Her yerde kiliseler inşa ediliyor, hattâ bazen sinagoglar yapılıyor, peki bizim Müslümanlar Ayasofyanın tekrar cami olması için milyonlarca imza toplayıp, yasal sınırlar içinde baskı yapıyor mu?
 
"Birleşmemek konusunda öylesine kararlıyız ki, yüz Müslüman dernek, vakıf, cemaat, tarikat bir araya gelip Ayasofya için birlikte çalışma yapamıyor.
Biri yapsa, öteki desteklemez…
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum