Cemaat, olumsuz haber yapan medyayı camiye davet etti

Cemaat, olumsuz haber yapan medyayı camiye davet etti

Medyada düzenli olarak Müslümanlar ile ilgiili çıkan şiddet ve terör haberlerine dayanamayan Cami cemaati, medyayı İslam Merkezine davet etti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere medyasında İslam ve Müslümanlar ile ilgili sürekli çıkan olumsuz haberler, halkın Müslümanlar üzerine algısını negatif yönde etkiliyor. Fakat Müslümanların bu algıyı düzeltmek için yine medyadan başka bir kanalı bulunmuyor.

Bunun farkında olan St Judes'teki Plymouth İslam Eğitim Vakfı (PIETY) geçtiğimiz pazar günü tüm medya kuruluşlarını vakfa davet ederek tanıtım yaptı.

dsc_0230jpg.jpg

On yıl önce küçük bir mescid odası olarak kurulan vakıf, bugün büyüyen Müslüman cemaat sayesinde büyük bir kompleks haline gelmiş. Örneğin geçtiğimiz Cuma günü merkezde namaz için bir araya gelen Müslüman sayısı 3 bine yaklaşmış.

Vakfın tek amacı Müslümanların hizmeti değil. Vakıf aynı zamanda çevredeki tüm dini gruplar ve halk ile sürekli temas halinde. Bu nedenle sıkça farklı etkinlikler ile Müslümanların derdini halka anlatılıyor.

Vakıf Başkanı Mohamed Muganzi, medya gününde yaptığı konuşmada; "Dışarıdan binamıza bakmak ile Müslümanları tanıyamazsınız. Fakat içeri girip neler olup bittiğini öğrenirseniz bizim hakkımızda doğru bir yargı edinirsiniz. Özellikle basın tarafından bize algı operasyonları yapılıyor. Bizi tanırsanız, bizim de herkes gibi insan olduğumuzu anlarsanız belki doğru haberler yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Plymouth İslam Eğitim Vakfı, 2007 yılında 410 bin pound karşılığında satın alınan bir bina ile kuruldu. Bugün içinde farklı Müslüman gruplar barındırıyor. Bu Müslümanlardan bazıları zengin, bazıları fakir, bazıları sığınmacı, bazıları yıllardır İngiltere'de yaşıyor. Aralarındaki dayanışma ruhu ise medyanın dikkatinden kaçmadı.

Vakıf içinde küçük çocuklara İslam ve Kur'an-ı Kerim dersi veren bir pazar okulu bulunuyor. Vakıf aynı zamanda İslamiyet'e geçmiş olan büyüklere de İslam eğitimi veriyor.

dsc_0257jpg.jpg

Plymouthherald'ın haberine göre son günlerde İngiltere'de artan ırkçı saldırılardan Plymouth İslam Eğitim Vakfı da nasibini almış. Vakıf son bir yıl içinde 2 kez saldırıya uğramasının yanı sıra, 20 kez de saldırı tehdidi almış. Vakıf Başkanı Muganzi, tüm bunlara rağmen geleceğe umutla baktıklarını ve huzurlarını kaçırmamaya çalıştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum