Cemaat cuma namazını güller arasında kıldı

Cemaat cuma namazını güller arasında kıldı

Edirne’de bulunan tarihi Eski Cami’de cemaat cuma namazını güller arasında kıldı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün camiye getirdiği 20 bin çiçek, vazolara konularak saflar arasında yerleştirildi. Çiçekler, namazdan sonra cemaate dağıtıldı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu kapsamda, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi'nde ifade ettiği "Vakıf tarafından mübarek camiye bakan mütevellisi vasıtasıyla gül, sümbül, nergis ve zambak mevsiminde bütün cemaat safları arasına adı geçen çiçeklerle nice vazolar konulup, caminin içi ve dışı nurlanır ve kokulanır." gözlemi hayata geçirildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 20 bin adet çiçeği camiye getirdi. Farklı renklerdeki çiçekler vazolara konularak saflar arasında yerleştirildi. Böylece caminin her tarafı güllerle donatıldı. Evliya Çelebi’nin ifade ettiği şekliyle donatılan camide cemaat rengarenk güller arasında namazını kıldı.

Namaz ardından Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri, vazolardaki çiçekleri toplayarak cemaate dağıttı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, 600 yüzyıllık geçmişi bulunan bir camide Evliya Çelebi’nin gözlemini hayata geçirdiklerini ifade etti. Evliya Çelebi’nin, Eski Cami ile ilgili sözlerini hatırlatan Güneren, “Biz de Eski Cami'de saflar arasına karanfiller ve çeşitli mevsim çiçekleri yerleştirdik. Böylece bu geleneği yaşatmak ve Edirnelilere yansıtmak istedik.” dedi.

Cuma namazını ilk kez güller arasında kılmanın mutluluğunu yaşayan cemaat, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ederek camiden ayrıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.