Çeltik tarlasından sazan tarlasına...

Çeltik tarlasından sazan tarlasına...

Yıllar önce hazırlanan projeyle, çeltik tarlasını sazan tarlasına dönüştürüldü.

Uzun yıllar hafriyat işiyle uğraşan Şenol Atmaca , kendisinin avcılık merakı olduğu için tarlada balık yetiştirmek ve üretmek için 1987 yılında hazırladığı projeye aldığı 6 bin lira ile balık tarlalarını hazırlamaya karar verdiğini söyledi. Altınova Karadeniz Mahallesi'nde kendisine ait 100 dönüm arazide çalışmalara başlayan Atmaca, yıllar geçtikçe balıkların bakımı ve yetiştirilmesi konularında kendini geliştirmiş. Kızılırmak Deltası sınırları içerisinde bulunan tesis bölgede tek lokanta olma özelliği taşıyor. Çeltik tarlalarının ortasında sazan tarlalarını gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

1987 yılından beri projeli olarak aynalı sazan üretimi yaptığını söyleyen Şenol Atmaca , Buraya gelenlerin isteği üzerine bir lokanta yaptım. Doğanın içinde ördeklerimizle kazlarımızla , tavşanlarımızla bu doğa güzelliğinin içerisinde böyle geçinip gidiyoruz. Proje olarak aynalı sazan ama denize bağlantılı tahliye su kanallarından içeri kefal balığı yavruları giriyor ve onlarda burada büyüyor. Burada aynalı sazan ve kefal’in yanı sıra ak balık var" dedi.

27 yıl önce çeltik tarlalarını balık tarlası haline getirmek için başlattığı çalışmalar sırasında kuyu açtırdığını ve açtığı kuyudan da doğalgaz çıktığını hatırlatan Şenol Atmaca, " Kendi doğalgazımı ücretsiz olarak kullanıyorum. Bu bölgenin her yerinde gaz çıkıyor. Bu da balık fiyatlarında maliyeti düşürüyor" diye konuştu.

Tesise ziyarete gelen bayanların olta balıkçılığı yapılması yolunda ısrarları kıramayan Atmaca , önümüzde ki günlerde tarlada bulunan sazanları olta balıkçılığına açacağını söyledi. Atmaca vatandaşlar burada kilosu 10 liradan istedikleri kadar balık yakalayabileceklerini ifade etti.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.