Celal Şengör haddini aştı: Organ bağışına 'Dangalaklık' dedi

Celal Şengör haddini aştı: Organ bağışına 'Dangalaklık' dedi

Sıkça yaptığı marjinal açıklamalar ile gündeme gelen Prof.Dr. Celal Şengör, şimdi de Halk TV'de yaptığı açıklamalar ile gündemde.

Risale Haber Haber Merkezi- Halk TV'de yayınlanan bir programa konuk olan Celal Şengör, organ bağışı konusunda yaptığı açıklama ile bir kez daha gündeme oturdu. 

Programda kendisine organ bağışına nasıl baktığı ve kendi organlarını bağışlayıp bağışlamayacağını soran sunucuya cevap veren Şengör;“Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar” ifadelerini kullandı.

MEZARLARA DA KARŞI ÇIKTI

Şengör'ün tepki çekecek bir diğer ifadesi de hemen hemen tüm dinlerde ve kültürlerde bulunan ölü gömme üzerine oldu. İnsanların gömülmeye çok meraklı olduğunu fakat tarihteki büyük insanların mezarının yerinin dahi bilinmediğini söyleyen Şengör;

“Konstantin, Fatih Cami’nin oralarda bir yerde gömülü nerede, Jüstinyanus Akdeniz’e hâkim. Yahu kardeşim gömüleceksin de ne olacak, kaybolacaksın”  dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.