Çeçenistan'da Charlie Hebdo protestosu

Çeçenistan'da Charlie Hebdo protestosu

Çeçenistan'da, Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etmek amacıyla "Ben Muhammed Peygamberi seviyorum" mitingi düzenlendi.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nde, Hazreti Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasını protesto etmek amacıyla "Ben Muhammed Peygamberi seviyorum" mitingi düzenlendi.

Çeçenler sabah saatlerinden itibaren başkent Grozni'deki "Çeçenistan'ın Kalbi" camisine gelmeye başladı.

Ellerinde "Biz Hazreti Muhammed'i seviyoruz", "Ellerinizi Peygamberimizden çekin", "Biz karikatürlerin yayınlanmasına karşıyız" yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, "Ey Allah'ın Resulu biz seni seviyoruz" dedi, salavat ve tekbir getirdi.

Yüz binlerce kişinin katıldığı mitingte Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Avrupa'daki gazeteciler ve siyasetçilerin sahte ifade özgürlüğü ve demokrasi kılıfı altında "hakaret ve kültürsüzlük özgürlüğü" geliştirdiğini ve milyonlarca inançlı insanın duygularına hakaret ettiğini söyledi.

Kadirov, şöyle devam etti:

"Bugün, bütün Müslümanların kutsalı olan Hazreti Muhammed'e karikatür yoluyla hakaret edenlere ve onları destekleyenlere karşı itirazımızı bildiriyoruz. Fransa yönetimi, saldırıyı düzenleyenleri ve karikatürü yayınlayanları kınamak yerine, kan dökülmesine neden olanları desteklemek için sokak gösterisi düzenledi. Biz bugün Peygamberimize karşı yapılan hakaretin kabul edilmez olduğunu ve gerektiğinde onun için kendimizi feda etmeye hazır olduğumuzu gösteriyoruz. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. İslam barış ve dayanışma dinidir.  Biz kendi ülkemizde ve dünyada istikrarın sağlanmasını istiyoruz." 

Mitinge, Grozni ve Mahaçkale Patriği de katıldı

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin de Müslüman toplumunun hiçbir dine ve değerlere saldırılmasını kabul etmediğini vurgulayarak, "İslam barış demektir ve bu bir hakikattir. Hiç kimse dinimize terör damgası vuramaz. Burada toplanarak karikatürler hayır diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Grozni ve Mahaçkale Patriği Varlaam, Rusya Ortodokslarının Müslüman kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek Hazreti Muhammed'e ve insanların dini duygularına hakaret edenlere, dinler arasında nefret uyandırmaya çalışanlara  karşı olduklarını dile getirdi.

Miting Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri müftü ve dini temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti.

"Ben Muhammed Peygamberi seviyorum" mitingi, meydanda toplu halde kılınan öğle namazının ardından sona erdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.